Kommunikációs csúsztatás – Győzelmet hirdetett az államtitkár!

Schanda Tamas
Fotó: Kovács Attila/MTI

Megtévesztő hírrel örvendeztette meg követőit az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai államtitkára közösségi oldalán. Szerinte sikeresen visszaszorították az első és a második hullámot is, ez azonban ebben a formában nem teljesen igaz!

A valóság az, hogy míg az első hullámot ténylegesen sikerült visszaszorítani, addig a második hullámot elnyomta a harmadik hullám. A korlátozások feloldását sem tudták közbeiktatni, azok november közepe óta folyamatosan érvényben vannak.

Sikeresnek akkor lehetne nevezni, ha olyan alacsonyra szorult volna vissza a fertőzöttek száma, hogy a járványügyi intézkedéseket fel lehetett volna oldani.

Ezzel szemben az történt, hogy a második hullám leszálló ágban lévő számaira megérkezett a harmadik hullám,

ami nyomán drasztikusan romlani kezdtek a fertőzöttségi adatok.

A harmadik hullám még csak kibontakozóban van, további romlásra kell számítani, ehhez képest Schanda Tamás bejegyzése mintha arra utalna, hogy már az újranyitást terveznék: “Magyarországnak működnie kell” – írja az államtitkár.

Posztjában arról is említést tesz az államtitkár, hogy a közös uniós vakcinabeszerzés elhibázott, mindezt úgy, hogy az unióból még idén elvben elegendő vakcina fog érkezni a lakosság átoltásához.

Sikeresebb lehetett volna a második hullám elleni védekezés, ha már a kezdetén elrendelik a járványügyi intézkedéseket. A számok már augusztus végén emelkedni kezdtek, tudni lehetett, hogy megérkezett az újabb hullám, a kormány érdemben azonban csak novemberben szigorított.

Ha időben léptek volna Orbánék, akkor talán érzékelhető győzelmet lehetett volna aratni a második és a harmadik hullám között!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!