Pánikba esett a házelnök – Azonnal megszüntetné a vizsgálóbizottságot, ami a kormány munkáját ellenőrzi!

Kövér László oldala / Facebook

Február elején alakult meg az ellenzéki pártok kezdeményezésére a Covid 2021 Vizsgálóbizottság, mely a kormány járványügyi intézkedéseit hivatott vizsgálni. A Fidesz-KDNP egyik ülésen se vett részt, Kövér László pedig megszüntetné a működésüket!

A házelnök vitatta az ellenzéki járványkezeléssel foglalkozó vizsgálóbizottságot, szerinte az egy jogalap nélkül működő látszatbizottság, ami megtévesztheti a nyilvánosságot. Kövér kiemelte: egyébként sem engedélyezi, hogy használják az “országgyűlési vizsgálóbizottság” elnevezést, valamint, hogy nem kelthetik a hivatalos parlamenti eljárás látszatát, és nem gyakorolhatják a vizsgálóbizottság rendelkezésre álló jogosítványokat. 

Kövér kijelentéseire Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője reagált. Közösségi oldalán megjelent bejegyzésében azt írja, hogy szerinte a házelnök megfenyegette a Covid 2021 Vizsgálóbizottságot!

“Az imént levelet kaptam Kövér Lászlótól, amelyben házmester úr „emlékeztet” arra, hogy az ellenzék által felállított, a kormány járványkezelésének részleteit feltáró vizsgálóbizottság szerinte alkalmas arra, hogy megtévessze a nyilvánosságot,

ezért fejezzük be gyorsan.”

A Kövér által megfogalmazott kritikákat az ellenzéki képviselő végül pontokba szedve cáfolta meg:

  • “A bizottság hivatalos neve Covid 2021 Vizsgálóbizottság. Ebben sem a parlament, sem az Országgyűlés szavak nem szerepelnek, úgyhogy semmi szükség az ő engedélyére.
  • Az ellenzéki pártok február 1-jén kezdeményezték az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amelynek keretében javasolták egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. A Fidesz-KDNP távol maradt az üléstől. Az ellenzéki pártok tudomásul vették, hogy a kormánypártoknak nem érdeke, hogy egy független szakértőket meghallgató bizottság segítse a közvélemény alaposabb tájékozódását járványügyben, ezért bejelentették, hogy a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum a Fidesz-KDNP részvétele nélkül felállít egy független vizsgálóbizottságot.
  • A Covid 2021 Vizsgálóbizottság minden ülésen hangsúlyozza, hogy továbbra is várják a kormánypártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a bizottság munkájához.
  • Egyébként pedig az Egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 6.§-a, a csoportalakításról értelmében „a képviselők – a képviselői tevékenységgel összefüggő célra – más csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek képviselőcsoportnak.” Ezen passzus értelmében a képviselőnek amúgy is joga van egy csoportot létrehozni, amely ebben az esetben vizsgálatot folytat le.

Szabó bejegyzésében kiemelte, hogy küld egy levelet a házelnöknek, valamint azt, hogy tudja:

“Orbán Viktor és tolvaj bandája fél. Fél, mert nem érdeke, hogy kiderüljön, a lopáson kívül gyakorlatilag alig foglalkozott bármivel is a járvány során.”

Az ellenzéki képviselő bejegyzésében több üzenetet is megfogalmazott Kövér László részére. Megüzente neki, hogy az elnevezés teljesen jogszerű, a bizottságnak pedig minden jogalapja megvan a működésre, valamint, hogy folytatják a munkát a fenyegetések ellenére is.

Az igazság elhallgattatása helyett mi lenne, ha a változatosság kedvéért most az embereken próbálnának meg segíteni? Azon, hogy meggyógyuljanak és azon, hogy ha elvesztették a munkájukat, akkor pótolják a kiesett bérüket. Ha nem nézték volna meg, egész Európában megint nálunk emelkedik legmeredekebben az új fertőzések száma.

Nagyon szeretnénk ha ennek már vége lenne, de ehhez be kell fejezni a káoszkormányzást, a lopást, a hazudozást!”

– emeli ki bejegyzése végén a Párbeszéd politikusa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!