Feljelentették Orbánt: durván megsértette a járványügyi szabályokat

Orban Viktor
Fotó: MTI EPA JOHN THYS

Egy járványban a védekezés nagyban függhet attól, hogy az ország vezetői mennyire járnak elől jó példával. A kormány által meghozott szabályok a maszkviselésről, a kijárási korlátozások és egyéb járványügyi szabályok betartása pedig a kormány tagjainak kiemelten kötelező. Orbánéknak nem sikerült megugorniuk ezt a lécet.

Az Északihírnöknek küldött dokumentum tanúsága szerint feljelentést tettek a rendőrségen Orbán Viktor és ismeretlen társai ellen

kétrendbeli, a veszélyhelyzet idején a második ütemű védelmi intézkedések megszegése miatt.

A szabálysértés Kriza Ákos Miskolc volt polgármesterének temetésén történt a feljelentés szerint. A feljelentő arra hivatkozik, hogy a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6. §  (4) pontja szerint temetésen jelenlévők száma nem haladhatja meg az ötven főt. A feljelentésben az szerepel, hogy a temetésen jóval többen vettek részt, ezzel pedig szabálysértést követtek el.

A feljelentésben egy internetes link is szerepel egy videó felvételre, amely a temetésen készült, és bizonyítja a leírtakat, azonban a linket beírva böngészőbe azt az üzenetet kapjuk, hogy a videó nem áll rendelkezésre. Ezek szerint valakinek már sikerült eltüntetnie a bizonyítékot.

Mi azonban találtunk egy másik híradást, amin jól látszik, hogy valóban megsértették a korlátozó intézkedéseket:

kriza temetes
Forrás: youtube.com

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!