Körözik a fideszes miniszter exférjét: döbbenetes részletek derültek ki

Tavaly januárban Afrikában látták Balogh Sándort, a világszerte körözött üzletembert – állítja saját forrásokra hivatkozva a Blikk.

Ismeretes: Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős miniszter első férjét 587 millió forint adó elcsalásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársánál megkísérelt befolyás vásárlásával gyanúsítják. Hat elfogatóparancs, köztük két nemzetközi van érvényben ellene, a férfi jelenleg is szökésben van.

A NAV nyomozói 2019 novemberében kísérelték meg elfogni, de a vállalkozó kicselezte a hatóság embereit: a telefonját szállásán hagyva – hogy a cellainformációk ne árulják el – Szlovákiába autózott, onnan pedig Dubajba repült.

Most a Blikk megtudta: Balogh továbbállhatott Dubajból is, tavaly januárban Afrikában szúrták ki.

Érdekes adalék a történethez, hogy az üzletembert akkortájt látták felbukkanni, amikor a vállalkozóval szemben kiadott körözések, köztük a költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt elrendelt nemzetközi elfogatóparancsok is eltűntek a rendőrség honlapjáról, a Police.hu-ról. A rendőrség “adminisztratív hibára” hivatkozott. A Blikk kérdésére hangsúlyozták, hogy az elfogatóparancsok a hiba idején is érvényesek voltak, de Balogh sem akkor nem szerepelt az Interpol körözési listáján, sem most nem található rajta.

A lap szerint felmerül a kérdés, hogy az átmeneti adminisztratív probléma

nem adott-e lehetőséget az üzletembernek arra, hogy Afrikába meneküljön, ahol meglehetősen ismerős, miután korábban ingatlanokkal rendelkezett Ghánában és Ugandában is.

Balogh volt feleségéről, a Fidesz jelenlegi nemzeti vagyonért felelős miniszteréről egyébként nemrégiben, a vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy már második férjétől, Bártfai Bélától is elvált, a nevét is leadta, így már nem Bártfai-Mager Andreaként, hanem csak simán Mager Andreaként kell hívni hivatalosan.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!