Karácsony lerántotta a leplet az Orbán-kormány rendszeréről!

Forrás: Balogh Zoltán - MTI

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt a kormány hatalmas összegeket vont el az önkormányzatoktól. A bajbajutott városokat és vállalkozásokat pedig egyéni döntés alapján támogatják.

Ezt mutatja be Karácsony Gergely közösségi oldalára írt bejegyzése is, ami szerint a turizmus lett a járvány egyik legnagyobb károsultja.

A főpolgármester bejegyzésében kiemeli, hogy miközben tízezrek veszítették el a munkájukat, a kormány nem őket támogatta az adófizetők pénzéből, hanem a Fidesz-közeli, amúgy is milliárdos vállalkozókat.

Karácsony hozzáteszi, hogy “a Magyar Turisztikai Ügynökség 80 milliárdos pénzosztásán nemcsak a kormányhoz szorosan kötődő pénzemberek jártak jól, hanem azok a települések is, ahol fideszes a polgármester.

A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek.

A hasonló településeken figyelhető meg legjobban a kormány módszere: Esztergom 5 milliárd forintot kapott, az ellenzéki vezetésű Szentendre 30 milliót.

A főpolgármester azt az elképesztő tényt is kiemelte bejegyzésében, hogy

Orbán “kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzékű vezetésű város”.

Az idegenforgalommal kapcsolatban Karácsony megjegyzi, hogy a hazánkba érkező turisták egyharmada a fővárosba érkezik, és itt is tölti idejét, valamit ebből adódóan a pénzüket is itt költik el. Ez a turizmusból származó összpénz felét teszi ki!

“A budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása.

Az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül. Ha az ágazat nem tud talpra állni, akkor annak az ország issza meg a levét.
Hiába mondanak mást, egyértelmű szándékuk az ellenzéki vezetésű városok ellehetetlenítése. Miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat” – zárja sorait a főpolgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!