Bravúros érveléssel mentegette Kósát a Fidesz a parlamentben

Az LMP-s Csárdi Antal azt szerette volna megtudni, vizsgálják-e a hatóságok, hogy a fideszes képviselő üzérkedett-e a befolyásával, amikor ajándékokat akart elfogadni a csengeri örökösnőtől.

“Vajon életszerű-e az, hogy Kósa Lajos elhitte, hogy őt megajándékozzák sokmilliárdos ajándékokkal? Ráadásul ennek kapcsán kiderült, hogy Kósa Lajos anyja úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy az egyik közokiraton nem az ő aláírása szerepel. Érdemes lenne megvizsgálni, kinek az érdeke az, hogy az aláírás oda legyen hamisítva? Elindult az eljárás? Egyetlen kérdés marad a végére: ha hiszékenyen arról beszélünk, elhitte Kósa Lajos ezt a kamu történetet, alkalmas-e arra, hogy vezető tisztséget töltsön be, hogy ő vezesse a honvédelmi és rendvédelmi bizottságot, alkalmas-e arra hogy tagja legyen az operatív törzsnek?

– kérdezte az ellenzéki politikus.

A Fidesz részéről Völner Pál államtitkár válaszolt, aki bravúros érveléssel állt elő: szerintük Kósa nem elkövető, hanem áldozat, akit megtévesztettek. Azért nem követett el bűnt, mert

“Ez a társadalom a bizalomra épül, mint ahogy ő sem kérdőjelezi meg a zöldségesnél, hogy annyit nyom-e a zöldség, amit vásárol.”

A fideszes államtitkár szerint a befolyással üzérkedés vádja is “sületlenség”. Ezt úgy foglalta össze:

“Sületlenségeket beszél, de nem meglepő, hiszen ön egy olyan Gyurcsány-koalíció tagja, aminek vezetője 2006-ban az őszödi beszédben elmondta, hazudnak reggel és hazudnak este.”

Kósa bizottsági tagsága kapcsán hozzátette: az ellenzék azért nem szólhat egy szót sem Kósa bizottsági pozíciójáról, mert az MSZP-s Korózs Lajos a nyilvánosságra került kamuvideója után is maradt a pozíciójában, miközben az Kósa ügyével szemben nem a magánéletében történt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!