A Fidesz miatt a járvány kellős közepén omolhat össze az egészségügy!

Kásler Miklós az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán teremében 2020. február 7-én. Jobbról Müller Cecília országos tisztifőorvos.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A koronavírus-járvány rendkívüli megterhelést jelent az így is gyenge lábakon álló magyar egészségügyi rendszernek, azonban az Orbán-kormány mostani módosítása a teljes összeomlást eredményezheti!

Az MSZP közleménye, melyet a közösségi oldalukra töltöttek fel, arra szólítja fel a kormánypártot, hogy halasszák el a tervezett új jogviszony hatályba lépésének időpontját, illetve kezdeményezzenek érdemi egyeztetést az érintett szakszervezetekkel.

Mint írják, március elsején lép életbe az egészségügyi szolgálati jogviszony, ugyanakkor rengetegen még mindig nem kapták meg az új munkaszerződésüket, így azt sem tudják, hogy mit kellene aláírniuk. A kormánynak ráadásul a mai napig sem sikerült tisztáznia a feltételeket, a részletek hiányosan állnak rendelkezésre és azok is félreértelmezhetők.

A Fidesz-rezsim egy világjárvány idején nem kockáztathatja meg, hogy a szakmai egyeztetések nélkül megalkotott jogviszony erőltetésével akár egyetlenegy egészségügyi dolgozó is kikerüljön az állami rendszerből vagy elhagyja a pályát!

Ennek ugyanis olyan súlyos következményei lesznek, amelyek emberéletekben mérhetők.

Nem alaptalan a félelem, mivel a Független Egészségügyi Szakszervezet szerint a szakdolgozók 20 százaléka hátat fordítana a magyar egészségügynek. Ilyen kockázatot még a Fidesz 133 „bátor embere” sem vállalhat!

Az MSZP szerint bármiféle új jogviszony csak a szakmával történt egyeztetések után léphet hatályba, éppen ezért az új jogszabály elhalasztását követelik a Fidesztől. Közleményükben hozzáteszik, hogy részletesen kidolgozott és egyértelmű szabályozásra van szükség, amelynek elfogadására kellő időt kell biztosítani az érintettek számára!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!