Sokkoló számok kerültek napvilágra – Kiderült, hogy mennyit költött a külügy eszközbeszerzésre!

A kormány, a második hullám idején, meghosszabbította a közérdekű adatok kiadásának határidejét, így azokra kilencven napig várni kellett. Most azonban kiderült, mennyit költött a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020 novemberéig a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

A Hírklikk adta be az adatigénylési kérelmét, melyet mostanra sikerült is teljesítenie a kormányszervnek. A lap összesítése alapján kiderült, hogy a külügy 2020 novemberéig több mint 428 milliárdot,

összesen 428 408 400 070 forintot költött eszközbeszerzésre.

A lap megemlíti, hogy a megküldött dokumentumokból az derült ki, hogy csak a Gyömrői Sarok Kft. nevű céggel 5 szerződést is kötött a külügy egyéni védőeszközök beszerzésére, bár a rossz minőségű szkennelés miatt nem igazán lehet kiolvasni, hogy ez pontosan mit is takar. A termékek ára azonban kiolvasható, ebből pedig arra következtet a lap, hogy főleg védőmaszkokat vettek, összesen 17,9 milliárd forint értékben.

A portál ígérete szerint, a közeljövőben folyamatosan közzé fogják tenni mind a 78 kikért szerződés adatait, amint azokat sikerült feldolgozniuk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!