Kiderült, hányszor hazudott tavaly a kormánymédia

Forrás: MTI

A Fővárosi Törvényszék kiadta, hogy hány helyreigazítási pert vesztett tavaly a kormánypárti illetve a független média. A kapott eredményből egyértelműen kirajzolódik, melyik oldal hazudik többet.

Az összesítés szerint, míg a kormányhoz hű médiumok összesen 57 sajtó-helyreigazítási pert vesztettek el 2020-ban, addig ez a szám a független sajtóban csupán 7.

A kormányoldalon a rekorder egyértelműen az Origo lett, ami 20 elmarasztaló ítéletet kapott – áll az Átlátszó cikkében.

A lap nemcsak 2020-ban, de a korábbi években is kikérte ezeket az adatokat, így pontosan tudni, hogy

2017-ben a kormánymédia 53 helyreigazítási pert vesztett, 2018-ban 109-et, míg 2019-ben 74-et.

Az Átlátszó arra volt kíváncsi, hogy összesen hány sajtó-helyreigazítási keresetet adtak be tavaly, és abból mennyit vesztett el a Ripost, a Lokál, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a közmédia, az Origo, a 888, a TV2 és a HírTV, valamint egyes független médiumok.

Az Origo 35 perből 20-at elbukott, ezt követi a Pesti Srácok, ami 31-ből 15-őt vesztett, a harmadik helyen pedig a Magyar Nemzet áll, 17/9 aránnyal.

Ezzel szemben a lekérdezett független médiumok csupán 7 helyreigazítási pert veszítettek. A legtöbbet pont az Átlátszó, ami 15-ből 4-et vesztett el, a 24.hu 28-ból, a HVG 24-ből, az Index 10-ből az RTL Klub pedig 3-ból csupán egyet vesztettek el, a 444 ellen 11, a Magyar Hang ellen pedig 7 keresetet adtak be, azonban az említett két médium mindegyiket megnyerte.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!