Senki nem bókol úgy a Fidesznek, mint Reviczky Gábor

Fotó: MTI/Zih Zsolt

A Telex szemlézte a színművész Veiszer Alindának adott interjúját, melyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem kálváriája is szóba került.

Reviczky úgy fogalmazott: ő a színész szempontjából “nem érti” az SZFE-sztrájkot, mert sosem fognak olyan helyzetbe kerülni, hogy ők diktálhatnak majd.

“Ha az országban egy törvény határozza meg, hogy az összes egyetemet alapítványi úton működtetik, akkor miért maradna ki a Színház- és Filmművészeti?”

– kérdezte.

Reviczky arra is reagált, hogy miért riogatott azzal az önkormányzati választás előtt, hogy ha az ellenzék nyer, “el fogják venni a lakását” (a IX. kerületben él egy önkormányzati lakásban). Azt mondta: “direkt” dobta ezt be, mert kíváncsi volt rá, mi lesz a reakció. (Hozzátesszük: Baranyi Krisztina természetesen nem vette el a lakását.)

Az interjú egy másik pontján a színész a Fideszről is elmondta a véleményét. Mint fogalmazott: a Fidesz szerinte nem jobboldali párt, inkább nevezné “nemzetinek”, mert

“ennyi szociális intézkedést szocialista kormány még nem hozott”.

Amikor Veiszer megkérdezte, tanítana-e az újjászervezett SZFE-n, azt válaszolta: nem, mert nem szeret tanítani. Mondjuk nem is hívták, de a színészetet szerinte “amúgy sem lehet tanítani”.

Mondott még egy erőset, amikor Veiszer Marton László szexuális zaklatásos ügye kapcsán kérdezte. Úgy fogalmazott:

“Minden rendezőben benne van az, hogy csinosabb fiatal nőkkel kikezd, maga mellé ülteti rendezés közben őket, hogy nézze, hogy rendez.”

Sok hasonló sztorit tudna csak a Vígszínházból mondani – tette hozzá. Azt viszont kiemelte, hogy Eszenyi Enikő vele “sohasem kiabált”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!