Orbán bevallotta: nincs mit tenni, itt a vége

Megszokhattunk már, hogy a legfrisebb járványügyi adatokat péntekenként a miniszterelnök jelenti be a Kossuth Rádióban szokásos interjújában. Most azonban az adatok mellé kaptunk egy nem túl biztató mondatot is.

3093 új fertőzöttet regisztráltak, 110-en elhunytak, a kórházban lévők száma folyamatosan emelkedik, jelenleg 4024 fő, lélegeztetőgépen pedig 352-en vannak. Mindez azután, hogy december közepétől egészen január végéig ezek a számok folyamatosan csökkentek, már-már úgy érezhettük, fellélegezhetünk.

“Egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk”

– jelentette ki a miniszterelnök, utalva arra, hogy megfordult a tendencia, és újra emelkedés tapasztalható miden téren, ami azt jelenti, hogy megérkezett a harmadik hulláma a járványnak. A helyzet azért más a decemberihez képest, mert most már Magyarországon is megkezdődött az oltás, több oltóanyag is rendelkezésre áll, ha korlátozott mennyiségben is.

Orbán szerint áprilisra minden regisztráltat be tudnak oltani majd oltani, 2 millió 582 ezer beoltott emberrel kalkulálnak április elejére. Azonban nem nyugodhatunk meg, mert a miniszterelnök szerint

“Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk”

a kínai vakcinával kapcsolatban, Müller Cecília képességeit pedig több mint egy éve követhetjük nyomon a televízión keresztül, és jelen pillanatban az ország lakosságának nagyobb része egy kisebb orvosi rendelőt nem bízna rá, nem pedig az ország járványkezelését, és a kínai, orosz vakcinák biztonságának a megállapítását pedig végképp nem. Ha Müller Cecília kezében vagyunk, akkor már tényleg nincs mit tenni, itt a vége.

Orbán Viktor szerint akár 20 ezer emebrnek is tudna Covid-ellátást nyújtani a magyar egészségügy, a kormányfő állítása szerint a magyar egészségügy nagyon erős, és nagyon sok tartalékkal rendelkezik. Az a baj, hogy ezt sem az ott dolgozók, sem pedeig az ápoltak nem így látják, amikor 8 ezer fertőzött volt a kórházakban, már akkor több szakember és orvos figyelmeztetett, hogy egyes ellátási területek teljesen összeomlottak.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!