Újabb eljárás indulhat Magyarország ellen – Az EU bírósága elé kerülhet az ügy!

Orbán

Újabb eljárást indíthatnak Magyarország ellen. Az Orbán-kormányának azonban már rutinja van ebben, hisz nem először kellene felelnie az Európai Bizottság által megfogalmazott jogsértések miatt a bíróságon.

A Reuters most arról számolt be, hogy Magyarország elleni jogi lépések bejelentésére készül az Európai Bizottság, melyet várhatóan csütörtökön meg is tesznek. Az újabb elszámoltatás azért indulna, mivel az Országgyűlés még mindig nem módosította a civiltörvényt, annak ellenére, hogy az Európai Unió Bírósága már júniusban felszólította a magyar kormányt annak megszüntetésére!

A júniusi ítélet kimondta, hogy a külföldről támogatott civilszervezetek listázása jogellenes, az sérti a gyülekezési szabadságot, és adatvédelmi aggályokat is felvet. A 444.hu közlése szerint, Varga Judit igazságügyi miniszter akkor hamisan azt állította, hogy a törvény jogszerűségét a európai bíróság ítélete megerősítette. A valóság azonban az, hogy pont ennek az ellenkezője történt!

EU-s források most azt állítják, hogy

újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen,

így a magyar kormánynak újból válaszolnia kell a bizottság felvetéseire, az ügy pedig újra az EU Bírósága elé kerülhet. A bírósági eljárás végén pedig akár komoly pénzbüntetést is kiszabhatnak Magyarországra!

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a kormányt és az Európai Uniós nagykövetséget is, de választ egyik helyről sem kapott. Orbán még szeptemberben beszélt arról a Reutersnek az antidemokratikus intézkedések elleni vádakkal kapcsolatban, hogy azok egyáltalán nem igazak, és ő valójában egy szabadságharcos.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!