Váratlan fordulat a Klubrádió ügyében: célt ért a nyomásgyakorlás?

Elfogadta a Médiatanács a Klubrádió hiánypótlását az újra kiírt 92,9-es frekvenciára, így a nemrég online térbe kényszerülő rádió egyedüliként indulhat a frekvenciáért

írja a Telex.

A döntés azután érkezett, hogy hétfőn kiderült: a Médiahatóság újraindította a frekvenciára kiírt pályázatot, miután a másik induló, a kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. visszavonta a Médiatanács döntésével szemben indított jogorvoslati eljárását, ami miatt korábban fel kellett függeszteni a pályázatot. Miután az LBK visszavonta az indulását, a Médiatanács elfogadta a Klubrádió hiánypótlását.

Az NMHH 2020 szeptemberében bürokratikus szabálysértésekre hivatkozva nem újította meg a Klubrádió frekvenciajogosultságát, és új pályázatot írt ki a 92,9 MHz-es frekvenciára. Ezen a Klubrádió mellett két másik pályázó indult, a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, és a márciusban alapított LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft., ami mögött Bíró Balázs, Andy Vajna egykori médiajogásza áll. Különböző kifogások miatt ezen a pályázaton nem született győztes, a Klubrádión kívüli pályázókat ki is zárták. Ezt a döntést támadta meg az LBK, és az ezzel kapcsolatos jogorvoslatát vonta most vissza, hogy miért, az nem világos.

A Klubrádió elhallgattatása nemzetközi szinten is felháborodást keltett, tiltakozott a francia, az amerikai kormány és az Európai Bizottság is, az Európai Parlament pedig bejelentette, hogy vizsgálatot fog indítani az ügyben. Bővebben erről itt írtunk:

Az Európai Parlament elé kerül a Klubrádió ügye

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!