Fellázadtak Orbánék ellen – Hatalmas a készülődés a Néppártban!

Az Európai Néppárt és a Fidesz kapcsolata évek óta megromlott, a magyar kormánypárti delegációt kizárók létszáma egyre növekszik a pártcsaládon belül. Most azonban úgy tűnik, készek meghozni a végső csapást, mely megpecsételné a fideszesek sorsát az unióban.

A 444.hu információi szerint, az Európai Néppárt parlamenti frakciója megújítaná az alapszabályát, annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen az oda nem illő tagoknak az eltávolítása.

A lap úgy tudja, ezt a módosítást kifejezetten a Fidesz ellen kívánják meghozni!

Az új szabály lényege annyiból állna, hogy a frakció egy komplett delegációját ki tudnák zárni egyetlen szavazással, tehát az adott kritikus tagpárt összes képviselőjét, míg ezt jelenleg csak egyesével tudnák megoldani.

Decemberben például Deutsch Tamás kizárásának előkészítése zajlott, miután a kormánypárti képviselő a náci titkosrendőrség módszereihez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető tevékenységét. Később Deutsch többször is bocsánatot kért, így a kizárásának döntését elhalasztották.

A mostani módosítás már januárban elkészült, és úgy tudni, megvan a kellő támogatottság a frakció szabályzatának átírásához, egyetlen pontban azonban még nem sikerült teljesen megegyeznie a pártcsaládnak: elegendő legyen egy teljes csoport kizárásához a sima többség szavazata, vagy minősített (kétharmados) kelljen hozzá.

A lap azt is közölte, hogy bármelyik verzió mellett is döntenek, március elején megtartanák a frakción belüli szavazást.

A Fidesz néppárti tagságát egyébként már két évvel ezelőtt felfüggesztették, azonban azóta sem sikerült megegyezni a párton belül, mi legyen a sorsa a magyar kormánypárti delegációnak. A mostani módosítás azonban új lendületet adhat az ügynek!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!