Megszólalt Putyin volt embere: lesújtó megállapítást tett Orbánról

“Putyin célja, hogy megossza az Európai Uniót, és ezért van szüksége olyan emberekre, mint Orbán Viktor”

– nyilatkozta Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök a Válasz Online-nak adott interjújában.

Kaszjanov 2000 és 2004 között volt Oroszország miniszterelnöke. Állítása szerint az egyetlen választás, amit Putyin tisztességesen nyert meg, a 2000-es volt. Kaszjanov szerint az ő idejében még nem Putyin csicskása volt a végrehajtó hatalom, lehetett reformokba kezdeni, a háttérben Putyin támogatásával. A leváltása után egyetlen olyan miniszterelnök sem akadt, aki saját akaratából hajtott végre reformokat – közölte Kaszjanov.

A politikus az orosz ellenzék mai helyzetére is kitért. Mint elmondta: nem mindenben ért egyet Alekszej Navalnijjal, de azoknak a demonstrációknak, amelyek az ő bebörtönzése miatt elindultak, nagy jelentősége van.

“Szükségünk van olyan tüntetésvezetőkre, mint Alekszej Navalnij, aki – szeretném hinni – megszilárdította az ellenzéket”

– mondta.

Kaszjanov szerint előnyös lenne, ha az ellenzéki erők a következő választásokon kormánykoalícióba szerveződve indulnának el, és ezáltal működőképes alternatívát tudnának nyújtani a kormányerőkkel szemben.

A politikus szerint Putyin célja az, hogy megossza az Európai Uniót, és ezáltal tegye képtelenné arra, hogy egységes kül- és biztonságpolitikája legyen.

“AZ ÖNÖK MINISZTERELNÖKE AZOK EGYIKE, AKIK KONSZENZUST AKADÁLYOZÓ PROBLÉMÁKAT GENERÁLNAK AZ UNIÓBAN”

– jelentette ki a lapnak.

Az orosz elnök szerinte időről időre azoknak a politikusoknak a lojalitását akarja megvenni, akik bajt tudnak keverni Európán belül, függetlenül attól, hogy bal- vagy jobboldalról érkeznek-e.

“Nem a politikai orientáció számít, hanem a bajkeverésre való képesség”

– magyarázta, hozzátéve: Putyin velük játssza a játékát, hogy megelőzze az EU Oroszországgal kapcsolatos egyhangú – és gyors – döntéseit. Az orosz elnök legfőbb célja, hogy visszahozza az 1990 előtti világrendet, és megakadályozza Amerika és Európa együttműködését. Ehhez van szerinte szüksége az olyan politikusokra, mint Orbán Viktor.

Nem ő az egyetlen orosz, aki az utóbbi időben megszólalt Orbán kapcsán. Nemrégiben Nyikita Hruscsov unokája is adott egy interjút, erről itt írtunk bővebben:

Megdöbbentő, mit mondott Orbánról a volt pártfőtitkár unokája

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!