Ez az Orbán-kormány legnagyobb szégyene – Elképesztő körülmények uralkodnak a baleseti intézetben!

Napvilágra került egy, a Fiumei úti baleseti intézet állapotára vonatkozó tény, mely rendkívül felháborító annak a fényében, hogy a magyar kormány ennek megoldása helyett, más, számukra fontosabb beruházásra biztosítja évek óta a közpénzt!

A Népszava írta meg először, hogy napok óta 10 fokos hőmérsékletben kénytelenek dolgozni a nővérek és az orvosok a Fiumei úton található épület északi részén lévő több osztályon is.

A rendkívüli hideget az épületrészben az okozza, hogy az ablakok nem zárnak már megfelelően, így hiába fűtik azt a részt, az képtelen átmelegedni.

A lapnak nyilatkozó orvos szerint, ugyan vannak olyan kórtermeik, melyekben a hőmérséklet nem ennyire hideg, azonban még azok sem nevezhetők normálisnak. Az élületrész alacsony hőmérséklete miatt, ráadásul, a betegek egy részét át is kellett költöztetniük.

A kórház vezetése a fennálló problémát olajradiátorokkal és plusz takarókkal próbálja megoldani, azonban a radiátorok üzemeltetését az elektromos hálózat már nem bírja el, így lényegében elérték a maximális kapacitást, ami még mindig nem elég ahhoz, hogy felfűtsék az épületrészt.

Egy másik szakdolgozó arról számolt be, hogy napok óta 8-12 fokos szobákban kell dolgoznia, aminek hatására egyre nehezebb és fokozott kockázattal jár a nap 24 órájában helytállni.

A lap azt is közölte, hogy

a kórház vezetése évek óta jelzi a nyílászárók cseréjének szükségességét, azonban erre ígéreten kívül még nem érkezett állami támogatás.

A tény, hogy a probléma már évek óta fennáll azért is felháborító, mivel a kormány folyamatosan olyan beruházásokra szórja a közpénzt, melyek érdemi változást nem eredményeznek az emberek életében. Stadionok építésétől nem lesz jobb a kórházak színvonala, a pénz pedig rendelkezésre áll, csak a megfelelő helyre kéne csoportosítani!

A kórházak felújítását például meg lehetett volna oldani a szállodáknak biztosított vissza nem térítendő állami támogatásokból, melynek keretében több mint 83 milliárd forintot osztottak szét, és amiből a legtöbbet, 17,7 milliárd forintot, Mészáros Lőrinc az Opus Global Nyrt.-n keresztül kapta.

De meg lehetne említeni az atlétikai stadionra szánt pénzt, vagy a Budapest-Belgrád vasútvonalra átcsoportosított milliárdokat és a futballba forgatott százmilliárdokat.

Tehát pénz van, csak Orbánék az elmúlt 10 évben nem az egészségügybe forgatták azt, hanem olyan beruházásokba, melyekből a haveri körök gazdagodhattak meg!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!