Döbbenetes vallomás: repülővel menekült volna a bosszú elől az Index vezetője

A Partizánnak adott hosszú, egy órás interjút Bodolai László, az Indexet kiadó alapítvány korábbi vezetője. Az interjúból kiderül, hogy a jogász végzettségű Bodolai első munkahelye a Nemzetbiztonsági Hivatal volt, ő írta az LMP első alapszabályát, és az utóbbi 10 évben tagja is volt a pártnak. Ezek is ismeretlenek voltak a közvélemény számára, de az Index körüli botrányról is akadtak az interjúban meglepő információk.

Kiderült, hogy Spéder Zoltánnal egy olyan megbeszélésen került szóba az Index ügye, ahova telefont sem vihetett magával. Spéder ott elmondta, hogy ha vállalja az Index vezetését,

azzal nagy kockázatot vállal, és lehet ki fogják készíteni,

ha pedig nem vállalja, akkor hamarosan meg fog szűnni az Index. Ekkor már Spédertől a NER elvett mindent, csak a média cégét hagyta meg, ezért kellett az alapítványi konstrukció, hogy ne juthasson a lap a NER kezére, de Bodolai elmondása szerint nem tudott Simicska Lajos vételi opciójáról, azt titokban tartották előtte.

A konstrukció végül -mint láttük az elmúlt időszakban- nem akadályozta meg, hogy Orbán megszerezze az Indexet strómanokon keresztült, de legalább nem tudták csendben elsunnyogni. Majd elmondta, hogy nagyon komoly fenyegetéseket kapott a kormányoldalról, majdnem hogy az élete kockáztatásával vette át az Indexet. Többek között Schmidt Máriára is üzengetett rendesen, hogy felmossa vele az Indexet. Korábban már mi is írtunk róla, hogy gyakoroltak nyomást verőlegényekkel. A fenyegetések olyan komolyak voltak, hogy mint mondja:

“Nekem össze volt készítve egy repülőgép, hogy ha valami gond van, el tudjak menni Bécsbe a nem tudom, hány eurós örökségemmel.”

Kiegészítésként elmondta, hogy ő egyébként pilóta, és Farkashegyen klubtag és volt egy gép, ami folyamatosan össze volt készítve és megtankolva, hogy ha baj van, el tudjon menekülni. A teljes interjút itt lehet megnézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!