A legjobb reakciót adták a magánéletével takarózó Varga Juditnak

A napokban a Blikk szellőztette meg, hogy Varga Judit állítólag válik a férjétől. Bár a hír nem nyert egyértelmű megerősítést, maga a miniszter sem cáfolta, amikor azt írta közösségi oldalán:

“Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privátszféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől.”

A szivárványcsaládok védelmében indult #acsaládazcsalád kampány egyik kezdeményezője, Pál Márton csípős megjegyzéssel reagált Varga posztjára.

Mint ismert: Varga volt az egyik fő kezdeményezője annak a törvénynek, ami feltételhez kötötte a nem házasságban élő párok örökbefogadását. Sokan úgy értelmezték a törvényt, hogy az a szivárványcsaládok ellehetetlenítésére irányult.

Pál most azt írta:

“Miniszterasszony átérzem (együttérzek Önökkel a válásuk megszellőztetése miatt), és én is ezt kérem Önöktôl! Kérem, tartózkodjanak attól, hogy a privátszféránkat politikai játszmák részévé tegyék, és a kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől.”

Pál az üzenetet úgy címezte meg:

“Tisztelettel: Magyarországon élô szivárványcsaládok

Pál Márton és párja, Hanol Dávid tavaly több másik családdal a Szivárványcsaládok Közössége és a Háttér Társaság segítségével indította útjára a #családazcsalád kampányt. A három hónapja indult mozgalom célja, hogy párbeszédet indítson a szivárványcsaládok helyzetéről, jobban megismertesse magukat és jogi problémáikat a társadalommal, és tematizálja azokat a kormányzati támadásokat, amelyek az elmúlt időszakban a szivárványcsaládokat érték.

Varga nemcsak az örökbefogadásos törvényért volt egyébként felelős, ő nyújtotta be az Alaptörvény hírhedt kilencedik módosítását is, mely rögzítette, hogy “az anya nő, az apa férfi”, valamint, hogy “Magyarország védi a gyermekek születési megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”. Többen ezt újabb megerősítésnek látták arra, hogy a kormány hadat üzent a szexuális kisebbségeknek. A kritikák szerint a módosítás tovább növeli az LMBTQI-közösségek, azon belül is főként a transznemű emberek megbélyegzését.

Varga mellett ősszel Orbán Viktor is beszállt a melegek elleni hangulatkeltésbe. A miniszterelnök különbséget téve a “magyarok” és a “homoszexuálisok” között, azt a benyomást keltette, mintha az azonos nemű párok által nevelt gyerekek hátrányt szenvednének azon társaikhoz képest, akik heteroszexuális szülőkkel nőnek fel (kutatások bizonyítják, hogy ez nem igaz). Orbán azt mondta: a magyar társadalom “türelmesen, toleránsan kezeli a jelenséget”, de van egy “vörös vonal”, amit a homoszexuálisok nem léphetnek át.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!