Szürreális interjú: döbbenetes aljassággal vádolták meg Niedermüller Pétert

Antiszemitizmussal és zsidóüldözéssel vádolta meg a VII. kerület polgármesterét Breuer Péter, a Heti TV vezetője a kormánypárti HírTV-ben – szúrta ki a Telex.

Breuer a műsort vezető Velkovics Vilmosnak úgy fogalmazott: a DK-s Niedermüller Péter által vezetett önkormányzat „utcára akarja tenni Európa egyetlen zsidó televízióját”. A kérdésre, hogy ezt hogy kell érteni pontosan, a tévé vezetője azt mondta:

“1932-ben a náci Németországban először betörték az ablakokat, aztán később a zsidóknak nem volt miből élni, és utána iparszerűen kiirtották őket. Először a kabinetfőnöke Niedermüller Péternek megszüntetett egy megrendelést, egy erzsébetvárosi híradót.”

Breuer szerint Niedermüllerék először elkezdtek kevesebbet fizetni a Heti TV által gyártott kerületi híradóért, majd január közepén az önkormányzat a kormányzati megszorításokra hivatkozva bejelentette, hogy kiadják az egész épületet, amiben a csatorna is üzemel. Breuer elárulta, hogy ő is elindult a pályázaton, másokhoz képest egymillióval még többet is ajánlott.

Hogy miért beszél a Heti TV utcára rakásáról, amikor ilyesmi nem történt, sőt, Breuer még rá is ígért a többi pályázóra, az nem derült ki az interjúból. A tévés vezető ehelyett zavaros és szürreális fejtegetésbe kezdett a DK és a Jobbik elvtelen szövetségéről, és a kerület vélhető antiszemitizmusáról.

“Magyarországon nincsen antiszemitizmus, viszont ezek, akik a hatalomra törekednek és ki vannak éhezve, és egymásnak tetszeni akarnak, meg ráadásul rám nem lehet szájkosarat tenni, hiszen 30 esztendőn keresztül a Közel-Keleten megtanultam, hogy a média szabad”

– magyarázta.

Breuer szerint ha egy kormánypárti kerület tette volna, amit Niedermüllerék megtettek (hogy pontosan mit, azt továbbra sem árulta el), “világégés lett volna”.

Azt is elmondta, neki azt mondta a 96 éves édesanyja, hogy mivel a holokausztot túlélő szülőktől származik, genetikailag ezt túl fogja élni.

“A kérdés, hogy amikor vége van, akkor nem-e az lesz az iparszerű kikészítés… ezek képesek még le is lőni, és mondom, nincs üldözési mániám, de ezek mindenre képesek, hisz ott vannak közöttük, akik már az előző vezetésben is ott voltak, mindent aláírtak, mindenről tudtak”

– mondta.

Velkovics erre visszakérdezett:

„Mindez a Jobbik miatt vagy azért, hogy Magyarországról el lehessen hitetni a nemzetközi sajtóban, hogy itt zsidóüldőzés zajlik?”

Erre Breuer azt válaszolta:

“én azt hiszem, hogy igen”.

Hogy ezt mire értette, azt nem fejtette ki.

A teljes interjút itt lehet visszanézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!