Fordulat a földügyletben: megdöbbentő bejelentést tett Rogán

A propagandaminiszter a Magyar Nemzetnek nyilatkozott új felesége és családja sokat emlegetett földvásárlásairól. Azt mondta:

“Sem a feleségem, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra.”

A Nemzet azt állítja: a miniszter felesége és családja valójában sosem vásárolták meg a szóban forgó földterületeket.

Korábban a 444 cikke alapján mi is beszámoltunk róla: 2020 novemberében, nem sokkal Rogánék esküvője előtt Rogán Barbara családja állítólag hatalmas összegekért vásárolt földeket Északkelet-Magyarországon, amihez gigakölcsönt kapott a Budapest Banktól. A tranzakcióról nyilvános szerződés is elérhető.

A Budapest Bank most azt állítja: ők nem kötöttek földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, és nem folyósítottak hitelt sem erre a célra. Korábban azért nem szólalhattak meg, mert kötötte őket a banktitok, a család azonban az elmúlt napokban felmentette őket ez alól.

Bár Obrusánszkiék tehát cáfolnak, a hvg.hu mai cikkében mégis arról ír: információik szerint Rogánék valójában nem álltak el a földügyletektől, az adásvételi dokumentáció már a kormányhivatalnál várja az elbírálást. A lap szerint Obrusánszkiék cáfoló közlemény csak a szövegezéssel trükközik, a múlt idejű igealakokat („földbirtokra tettek szert”, „földterületeket szereztek”) támadva sugallja azt, mintha elálltak volna a földvásárlástól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!