Döbbenet, mekkorát hazudtak az orosz vakcináról!

Fotó: Népszava

Kiderült, hogy az oroszok hazudtak a Szputnyik V koronavírus elleni vakcináról. Mindezt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hozta nyilvánosságra.

Nem igaz, hogy az oroszok kérelmezték az Európai Gyógyszerügynökségnél a Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás bejegyzését. Ezt az uniós hatóság közleményben jelentette be a 444.hu értesülése szerint. Az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap kedden jelentette be, hogy január 29-én kérelmezték a Szputnyik V bejegyzését az Európai Unióban, és kezdeményezték az információátadást az EMA-nak a folyamatos szakvizsgálat (rolling review) eljárásán keresztül.

Az európai hatóság most azt állítja: semmilyen kérelmet nem kaptak az orosz vakcina felülvizsgálatához vagy forgalomba hozatalához!

Az Európai Gyógyszerügynökség közleményében kiemeli, hogy továbbra is a legátláthatóbban működnek, és ha bármilyen hivatalos kérelem érkezik, vagy eljárás indul, arról azonnal tájékoztatják a nyilvánosságot. Így történt ez akkor is, amikor korábban a Szputnyik V esetében az orosz szakemberek szakvéleményeket kértek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!