Botrány az EU-s támogatások körül – Újabb kormányzati hazugságra derült fény

Fotó: Kovács Tamás / MTI / MTVA

Érdekes dologra hívta fel a figyelmet a legnagyobb önkormányzati érdekvédelmi szervezet. Közleményük szerint, a kormány úgy tervezi elkölteni az uniótól kapott pénzügyi támogatást, hogy velük egyáltalán nem kezdeményeztek tárgyalásokat.

Ezzel szemben a kormányzati kommunikáció ennek az ellenkezőjét állítja!

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) arról ír levelében, hogy Orbán Balázs miniszterhelyettes a nyilvánosság felé azt kommunikálta, hogy nagyjából 150 online egyeztetés zajlott már le a 2021–2027-es EU-s pénzügyi támogatásokkal kapcsolatban.

A miniszterhelyettes szerint szerveztek sajtóbeszélgetéseket, közel 500 civil és szakmai szervezetet kértek fel véleményezésre, valamint annak érdekében, hogy az önkormányzatokat is hatékonyan be tudják vonni, önkormányzati szövetségek, megyei jogú városok önkormányzati, és térségfejlesztési szövetségek és szervezetek kaptak közvetlen felkérést a kormánytól az együttműködésre.

A MÖSZ, mely lakosságarányosan a legnagyobb önkormányzati érdekvédelmi szervezet,

azonban semmilyen megkeresést nem kapott.

A kormánytól sem tájékoztatást, sem előkészítő anyagot, sem a miniszterhelyettes által közölt közvetlen felkérést nem kaptak az üggyel kapcsolatban.

Gémesi György a MÖSZ elnöke végül az Orbán Balázsnak írt levelében arra keresi a választ, hogy mely önkormányzati szövetségek vettek részt az egyeztetésen, és azon milyen álláspont született.

“Magyarország érdeke, hogy az Európai Uniótól érkező támogatás végre ne csak kevesek gazdagodását, hanem a többség javát szolgálja!”

– áll Karácsony Gergely közösségi oldalára kitett bejegyzésben, melyben a MÖSZ elnökének levelét is megosztotta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!