Itt a vége: hétfőtől lekapcsolják a Klubrádiót

Tevékenységüket interneten folytatják tovább.

Megszületett a Fővárosi Törvényszéken az ítélet a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben kedden. Az ítélet értelmében már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-etszámolt be a Média1.

Az ítélet értelmében a Fővárosi Törvényszék elutasította a Klubrádió keresetét, egyben kötelezte 200 ezer forint perköltség és 38 ezer forint illeték megfizetésére.

Bár a rádió fellebbezést nyújthat be, jogerős ítélet február 14-ig már nem várható, így elkerülhetetlen, hogy a Klubrádió 2021. február 14-én 23:59-kor befejezze sugárzását.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

A bírósági döntés után Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa bejelentette: jogorvoslatot készülnek benyújtani az ítélet ellen.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a következőképp kommentálta az ügyet Facebook-oldalán:

“Ez a hatalom a némaságot szereti, miközben azt hazudja, hogy “Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”. Soha nem fognak jobb belátásra térni. Az életben nem lesz alattuk egy normális, polgári Magyarország. A csendet halljátok most harci kürtként. Véget kell vetni ennek a paranoiás rendszernek, hogy újra szabad legyen a szó. Hogy újra szóljon a Klubrádió.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!