Teljes a káosz – Mást mond Orbán, mint az illetékes minisztérium!

A kormánynak megint nem sikerült összehangolnia, hogy miről mit nyilatkozzanak. Ez okozhatta azt a zavart, hogy egészen mást nyilatkozott Orbán Viktor, mint az Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Orbán még a pénteken tartott közös sajtótájékoztatót Andrej Babis cseh miniszterelnökkel, ahol arról beszélt, hogy

“Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk”.

Az ATV megkereste az üggyel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy valóban igazat mondott-e a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy csak az oltópontokon derül ki, mivel akarnak beoltani minket.

A minisztérium válasza azonban cáfolta Orbán kijelentését,

tehát nem az oltóponton szembesülünk azzal, hogy mivel akarnak beoltani, ez már korábban, az értesítő üzenetből ki fog derülni.

“Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést” – áll a minisztérium válaszában.

Az Emmi azonban azt megerősítette, hogy “aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést”, tehát lényegében a sor végére kerül.

Orbán a sor végére zavarná a vakcinák közt válogató magyarokat

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!