Egy magáncég EU-s vakcinával oltana, de a Fidesz-kormány szerint ez nem lehetséges!

Egy magáncég bejelentette, hogy március végétől várhatóan náluk is lehet védőoltást kapni. A Fidesz-kormány szerint ez nem lehetséges, de a Népszava értesülése szerint az EU által engedélyezett vakcinát ígérő cég vezetője azt mondja: az eljárásuk törvényes és minden páciensüket két hét alatt beoltják.

Ötezer forintos előfoglalási díjjal lehet felkerülni a Nemzetközi Oltóközpont nevű cég oltási listájára, a vállalkozás vezetője pedig azt állítja: a legoptimistább forgatókönyv szerint akár már március végétől el tudják kezdeni pácienseik oltását. Az államon kívüli koronavírus-oltást szervező cég vezetője, Kámány Roland ügyvezető az előregisztrációra foglalt pácienseknek szóló tájékoztatásban azt írta:

már tárgyalnak egy EU által engedélyezett COVID-19 vakcina gyártójával.

Hogy pontosan melyik vállalatról van szó, azt nem árulta el, de a levélből az is kiderül,  hogy további, harmadik klinikai fázisban levő vakcinák gyártóival is kapcsolatban állnak. A cég azt írja: ha minden úgy történik, ahogy szeretnék, akkor a jelenleg előregisztrációval rendelkező

összes páciensüket két hétnél rövidebb idő alatt be tudnák oltani.

A bejelentés miatt azonban még korainak tűnik az öröm, mivel erősen kérdéses, hogy a magyar hatóságok mennyire lesznek partnerek a nem állami szervezésű oltások engedélyezésében.

Nemrég például a Miniszterelnökséget vezető miniszter,

Gulyás Gergely arról beszélt: minimális, vagy nullával egyenlő az esélye, hogy magáncégek is vakcinához tudjanak jutni,

ezért ha valaki ilyennel találkozik, akkor egy szélhámossal van dolga, forduljon a rendőrséghez. Erre most a Nemzetközi Oltóközpont úgy reagált: amikor ellenőrizték őket, a kormányhivatal munkatársai semmilyen kivetnivalót nem találtak a működésükben. A cégvezető azt írja:

„Papírunk van róla tehát, hogy eljárásunk mindenben megfelel a jogszabályoknak.”

Az ellenőrzés során, csupán weboldalukon, a nevüket kellett módosítaniuk. Ugyanakkor az is tény, hogy a cég oltási tervére még nem bólintottak rá a hatóságok. A Nemzetközi Oltóközpont levele azzal zárul, hogy a helyzet képlékeny, ám aki mégsem kérne a cég vakcináiból, annak kezelési költség nélkül visszautalják az ötezer forintos előfoglalási díjat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!