Ezt most nem ússza meg a kormány – Vállalniuk kell a felelősséget!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Az már korábban is kiderült, hogy az Orbán-kormány nem igazán szereti vállalni a felelősséget tetteiért.

Erre remek példa a koronavírus-járvány második hullámának berobbanása: Orbán, mikor még kevés fertőzött volt, arról beszélt, hogy minden felelősség a kormányt terheli, aztán az egyre romló statisztikákat látva, pedig már azt magyarázta, hogy a kormányt semmilyen felelősség nem terheli az egyre súlyosabb járvány kapcsán.

Bár elég sokan vélik úgy, hogy a magyar kormánynak igenis vállalnia kéne a felelősséget, az intézkedések meghozatalának késedelméért, ezt ők mégsem teszik meg. Most azonban előállt egy újabb “probléma”, amiben Orbánéknak egyértelműen hatalmas szerepük van:

Ez az orosz és kínai oltóanyag, az Európai Uniótól független, soron kívül engedélyezése!

Ezzel kapcsolatban adott interjút Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Süddeutsche Zeitungnak.

Szerinte minden tagállamnak jogában áll veszélyhelyzeti engedélyt kibocsátani az egyes koronavírus elleni védőoltásokra,

de ezekben az esetekben a felelősséget is az adott kormánynak kell vállalnia!

Az EB elnöke a lapnak elismerte, hogy sok kérdésben máshogy kellett volna eljárniuk. Szerinte az unió tavaly nyáron túlságosan a vakcinafejlesztésre koncentrált, de visszatekintve úgy véli, sokkal többet kellett volna a tömeggyártás kérdésére is figyelniük.

Von der Leyen azonban azt kiemelte, hogy a vakcinabeszerzés menetét az unió összes tagállamával együtt dolgozták ki, közös megegyezés született, a tagállami kormányok pedig delegáltak képviselőket, akik a gyártókkal tárgyaltak.

Az irányító bizottság egyetlen döntést sem hozott a 27 tagállam teljes egyetértése nélkül

– jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.

A lapnak arról is beszélt, hogy szerinte nem hibázott az EU illetékes hatósága azzal, hogy nem rövidítették le a vakcinák engedélyezését megelőző vizsgálatokat.

Egy oltóanyag beadása azt jelenti, hogy “biológiailag aktív anyagot juttatnak az ember szervezetébe, ami hatalmas felelősség”

– jelentette ki Von der Leyen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!