Fellázadt az orvosi kamara: nem adják be a kínai és orosz vakcinát? Erre nem számítottak Orbánék!

Döbbenetes bejelentés! A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem ajánlja az orosz és a kínai vakcina beadását! Vajon erre mit mondanak Orbánék?

Mivel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján semmilyen dokumentum nincs a már engedélyezett kínai és orosz koronavírus-vakcinák alkalmazásával kapcsolatban, ezért

a Magyar Orvosi Kamara „nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani” a kínai és az orosz vakcina alkalmazását.

Az erről szóló levelet Kincses Gyula, a MOK-elnöke küldte el az OGYÉI részére. A levélben szó szerint ez áll:

0203 MOK levele

A levél egyértelműen fogalmaz: ha a gyógyszerészeti hatóság nem hozza nyilvánosságra az oltóanyagok bevizsgálásával kapcsolatos dokumentumokat, akkor a MOK ajánlásának hiányában valószínűleg

a magyar orvosok nem fogják beadni a kínai és orosz vakcinát!

Időközben a Lancet című orvosi lapban ugyan megjelentek az orosz vakcina harmadik tesztelési fázisának eredményei, ám kérdés, hogy ez elegendő-e a magyar orvosok számára. Mint ahogy azt sem tudni, mit szól ehhez a lázadással felérő bejelentéshez Orbán Viktor és a Fidesz. Azt ugyanis ezek után nehezen tudják majd mondani, hogy a készítmények az orvosi kamara ajánlásának hiányában abszolút biztonságosak. Ha viszont visszatámadják az orvosokat, netán megkérdőjelezik a hozzáértésüket, akkor az egész oltási rendszert sodorják veszélybe, hiszen a vakcinák beadása elképzelhetetlen az orvosok nélkül.

Ez egy hatalmas csapda a kínai és orosz vakcinát erőltető Fidesz számára!

A levél a Magyar Orvosi Kamara honlapján is megtalálható, és minél többen elolvassák, annál nagyobb nyomás nehezedik Orbán Viktorra és a kormányára, hogy csak olyan vakcinával lehessen oltani, amit magyar szakemberek is megvizsgáltak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!