Varga Judit férje, de Orbán Ráhel is mindennap könnyedén ebédelhet étteremben

Sokaknak csalódást okozott a bejelentés, hogy minimum március 1-ig marad minden a régiben, és semmilyen enyhítés nem kerül bevezetésre a járvány miatti intézkedésekből. Nagyon úgy tűnik, hogy a kormány semmit nem érzékel abból a társadalmi feszültségből, ami kezd pattanásig feszülni. Nem is csoda, hogy nem érzékelik, mert mint kiderült, lehet másképp is élni, mint ahogy az emberek nagy részének kijutott.

Az egyik budai étkezde, a Kacsa utcai menza egy olyan irodaházban helyezkedik el, amelyben olyan fontos cégeknek található a központja, mint Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Varga Judit igazságügyi miniszter férje által vezetett Diákhitel Központ, és a Rogán Antal érdekeltségi körébe tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség.

De a néhány száz méterre található Külügyminisztériumból is járnak át ebédelni az étkezdébe, ahol ebédidőben

akkora a tömeg és a kiszolgálás, mintha nem lenne semmi korlátozás,

azon kívül, hogy az étkezés elkezdéséig maszkot kell viselni, és kézfertőtlenítők is ki vannak helyezve, ám az asztalok között nem minden esetben van meg a másfél-két méteres távolság. Így gyakorlatilag az önkiszolgáló, üzemi étkezdének minősülő vendéglátóhely ugyanúgy működik, mint bármelyik étterem működott november 2-tól.

Az emeberek leülnek az asztalokhoz, közösen megebédelnek, és nem jön egy rendőr sem, hogy megbüntesse őket és a hely üzemeltetőjét. Nem kell elfüggönyözve, vagy sötét pincébel elfogyasztaniuk az ebédjüket, mert nincsenek veszélyben.

Ezt így, ebben a formában hivatalosan meg lehet tenni!

Mi több, még ön is betérhet ide ebédelni, hiszen az utcáról is be lehet menni és ki is szolgálhatják. Persze azért könnyebb a helyzet, ha az épületben dolgozik a NER szegény leterhelt vezetőjeként az ember. Mindez pedig azért van, mert ugyan november 11-től az összes éttermeknek be kellett zárnia, csak elvitelre szolgálhatnak ki, de

az üzemi étkezdék viszont nyitva maradhattak.

Ugyanis, az üzemi étkezde, magyarul menza üzemeltetéséhez az előírások szerint “nem szükséges az, hogy a munkahely, iskola stb. kedvezményesen nyújtsa az étkezési szolgáltatást a munkavállalók, diákok, stb. számára, és az sem, hogy “zárt” legyen az étkeztetés, azaz, hogy ott kizárólag a saját “alkalmazottak” étkezhessenek.” Azt már feltételezni sem merjük, hogy a szabályozás itt is azért sikeredett ilyenre, mert valakik nem szerették volna feladni az eddigi életüket. Valószínűleg a Karmelita kolostor üzemi étkezdéje is hasonlóképp működik.

Kíváncsian várjuk, hogy a következő hetekben mennyi étterem fog átalakulni üzemi étkezdévé, hogy hivatalosan is kinyithassanak. nemrégen írtunk arról, hogy milyen trükköket vetettek már be eddig is a vendéglátósok:

Futótűzként terjed a lázadás – elképesztő módon játsszák ki a kormány intézkedéseit

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!