MSZP: Orbán gyáván áthárítja a kínai oltás felelősségét más országokra!

Érdemi gyógyszerészeti vizsgálat nélkül engedélyezték a kínai vakcina magyar használatát! Az MSZP társelnöke szerint Orbán nem háríthatja át az oltás biztonságosságának felelősségét más országokra azzal, hogy azt már ott alkalmazzák. Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök ezzel a saját gyávaságát és alkalmatlanságát bizonyítja.

Mostantól egy olyan vakcinával is olthatják a magyar embereket, amiről az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) semmilyen szakmai véleményt nem adott ki. Bár Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján arról beszélt, hogy a kínai oltóanyag megkapta a hivatalos engedélyt, a valóság az, hogy

a gyógyszerészeti intézet vizsgálat nélkül adott engedélyt a kínai vakcinára!

Ahogy azt mi is megírtuk, a Fidesz-kormány nemrég olyan rendeletet hozott, mely szerint minden olyan vakcina, amelyet a világban már több mint egymillió embernek beadtak, külön hatósági vizsgálat nélkül megkaphatja a magyar vészhelyzeti engedélyt. A kínai oltóanyag megvásárlását egyébként még azelőtt bejelentette a Fidesz-kormány, hogy az OGYÉI elkezdhette volna vizsgálni, utána hozták a fenti szabályt, vagyis akár azt is mondhatjuk, hogy

a kínai vakcina alkalmazását egyedül az Orbán-kormány hagyta jóvá.

Ezt a döbbenetes eljárás az MSZP társelnöke szerint Orbán gyávaságának és alkalmatlanságának a bizonyítéka. Tóth Bertalan Facebook oldalán azt írta: érthetetlen, hogy a miniszterelnök, aki a szigorítások terén „igazat ad a járványügyi szakembereknek”, miért vette ki a vakcinák engedélyezését az egészségügyi hatóság kezéből? Miért akar olyan kínai készítménnyel oltatni, amit nálunk nem vizsgáltak?

Az ellenzéki politikus szerint

„Az, hogy egymillió embert más országokban mivel oltanak, az ottani kormány felelőssége!!! A Fidesz-rezsimé meg az, hogy a magyar emberek biztonságos oltóanyagot kapjanak!!!”

Az MSZP társelnöke úgy véli, „ezt a felelősséget áthárítani más országok vezetőire magyar miniszterelnökhöz méltatlan gyávaság”, amivel Orbán Viktor csak a saját alkalmatlanságát árulja el.

Tóth Bertalan teljes bejegyzését itt lehet elolvasni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!