Kiderült, mivel fogják beoltani Orbán Viktort

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott interjújában kitértek arra is, hogy mikor, és mivel fogják beoltani a magyar miniszterelnököt.

A miniszterelnök bejelentette, hogy a jövő héten kezdődik azoknak az oltása, akik regisztráltak. Nagyjából kétmillió körül van a regisztráltak száma, de itt is kialakítottak egy oltási sorrendet. orbán azt is elárulta, hogy

ő is beoltatja magát, de megvárja a kínai vakcinát!

Ez, az utóbbi napok fényében várható volt, hiszen valamivel fel kell ébreszteni a bizalmat az egyébként az EU-ban egyelőre nem engedélyezett, 150 éves technológiával készült kínai oltóanyaggal szemben.

A kormányfőnek valahol útközben elveszett a büszkesége a “magyar ésszel” készült Pfizer/BioNtech XXI. századi technológiát alkalmazó, Nobel-díj várományos készítményével kapcsolatban. Az ok pedig igen egyszerű:

bármi áron nyitni kell, beindítani a gazdaságot, ebben a kérdésben semmi sem drága.

Ennek érdekében azt is hajlandóak megtenni, hogy mindenféle klinikai vizsgálat nélkül, EU és OGYÉI engedélyezési eljárás nélkül, pusztán arra alapozva, hogy már egymillió embert beoltottak, elkezdje alkalmazni magyarok tömegein egy egyelőre vitatott hatékonyságú oltóanyagot.

Nem kell csodálkozni azon, hogy van némi bizalmatlanság Szijjártó munkáját illetőleg a társadalomban, főképpen akkor ha a mondatban benne van a “kína beszerzés” szókapcsolat is. Hiszen tavasszal megtanultuk, hogyan tud a magyar kormányzat Kínából négyszeres áron vásárolni semmire sem használt, raktárban porosodó lélegeztetőgépeket, vagy éppen éppenhogy működő maszkgyártó gépsorokat.

Az sem ad bizalomra okot, hogy az EU-ból érkező modern vakcinák ingyen érkeznek, addig a Kínaiért a magyar adófizetők fognak fizetni, nem tudjuk hányszoros árat.

Kínai vakcina: döbbenetes módosításra készül a kormány

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!