Jellemtelen húzás – Gyáván megfutamodott a kormány!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az ellenzéki frakciók közösen kezdeményezték, hogy az országgyűlés hozzon létre vizsgálóbizottságokat, melyek a gazdasági válság és a járvány kezelését, valamint a vakcinabeszerzéseket ellenőrizné.

Az ellenzéki kezdeményezésre, Kövér László házelnök végül jövő hétfőre tűzte ki a rendkívüli parlamenti ülés dátumát, melyen a kormánypárt nem kíván részt venni!

Az ellenzéki pártok a Fidesz-KDNP távolmaradásának hírére, közös nyilatkozatot adtak ki, melyben azt írják, hogy “a Házbizottság mai ülésén világossá vált:

az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kezeléséről, a nyomában járó gazdasági válságról vagy éppen a kínai vakcinával kapcsolatos kérdésekről.”

A kormány egyszerűen elutasította az ellenzéki pártok által beterjesztett rendkívüli ülésnapon való részvételt, amin három vizsgálóbizottságot hoztak volna létre. “A napnál is világosabb: hiába a rendkívüli helyzet, az aggasztó heti halálozási és fertőzésszám, a vakcinakáosz, a munkavállalók és az álláskeresők tarthatatlan helyzete, iparágak teljes csődje, az országot irányító fideszes politikusoknak fontosabb a közpénzek kiszivattyúzása, a fölösleges beruházások folytatása, az oligarcháik hizlalása, az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztető politikai bosszúhadjárat” – áll az ellenzéki pártszövetség nyilatkozatában, majd hozzáteszik, hogy ők ebbe nem törődnek ilyen egyszerűen bele:

“hétfőn ott leszünk a parlamentben, és folytatjuk azt a munkát, amelynek célja az Orbán-kormány ügyleteinek feltárása, a tiszta kép megteremtése.

Hisszük, hogy hozzájárulhatunk a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amellyel több ember életét és megélhetését lehet megmenteni. Semmi sem lehet fontosabb a magyar emberek életének, megélhetésének védelménél, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az ország felkészültebb legyen mind a koronavírus-járvány és a gazdasági válság, mind a jövőbeli hasonló járványok kezelésére.”

A kormánypárt távolmaradása pedig érthetetlen, abban az esetben, ha mindent a megfelelő módon intéztek.

Ha semmi gyanús ügylet nincs a háttérben, a megfelelő időben hozták meg a megfelelő intézkedéseket, valamint a koronavírus-járvány miatt létrehozott gazdasági mentőcsomagot is a megfelelő módon használták fel, akkor nem kéne menekülni a vizsgálatok elől.

Korábban még Orbán is azt mondta, hogy “minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Az egyre romló beteg és halálozási számot követően, mikor arcon ütötte a valóság a miniszterelnököt, és rádöbbent, hogy rosszul kezelték a járványt, már arról beszélt a parlamentben, hogy “az ügyben a kormányt semmilyen felelősség nem terheli”.

Egy felelős kormányzat nem próbálja lesöpörni magáról a felelősséget, hanem kiáll az emberek elé, és vállalva a következményeket, elismeri hibáit!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!