Kínai vakcina: döbbenetes módosításra készül a kormány

A kínai vakcina engedélyezéséről már formálisan sem kérdeznék meg az OGYÉI-t

tudta meg a Népszava.

A lap szerint olyan rendeletmódosításra készül a kormány, amely automatikusan lehetővé tenné egy vakcina vészhelyzeti alkalmazását arra hivatkozva, hogy azt más országokban már használják.

A hír azután érkezett, hogy a napokban kiderült: az orosz Szputnyik V engedélyezéséről a külsős szakértők negatív véleménye ellenére döntött az OGYÉI. A szakértők azt kifogásolták, hogy az orosz vakcina klinikai tesztjén más vakcinát vizsgáltak, mint ami végül forgalomba kerülhet.

Hogy miért hagyták figyelmen kívül a szakértők véleményét, nem tudni, Falus Ferenc volt tisztifőorvos szerint miután az OGYÉI egyértelműen politikai nyomás alá került, s ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy a szakértők nem hozhatják nyilvánosságra a véleményüket, ragaszkodni kell ahhoz, hogy az orosz vakcinát csak az európai gyógyszerhatóság engedélye után használhassák az oltópontokon.

Asbóth Márton, a Társaság a Szabadságjogokért magánjogi projektjének vezetője a lapnak úgy fogalmazott:

a kormány döntései az oltás iránti bizalmat csökkentik.

Ez ellen csak azzal lehetne tenni, ha az engedélyezési folyamat áttekinthető lenne, ha a szakemberek megismerhetnék, miként és miért engedélyezték a terméket, és az embereknek is elmagyaráznák, hogy miért gondolja azt a magyar állam, hogy ez az oltóanyag megbízható.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!