A kormány nem mindenkit hagy az út szélén – Hatalmas összeggel támogatták Mészáros szállodáit

Bár a koronavírus-járvány okozta zárások miatt rengeteg munkáltató és munkavállaló kénytelen tartalékaikból talpon maradni, a kormány kiemelt figyelmet szentel a hozzá közel állók támogatására.

A 24.hu írta meg, hogy a járványügyi korlátozások miatt elmaradt foglalások után kapott kompenzációt, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels kilenc szállodája.

A kormány által kiutalt teljes összeg eléri a 289 millió forintot!

Orbánék még év végén határoztak úgy, hogy megtérítik a november 8-ig beérkezett, az őszi zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés mintegy 80 százalékát, abban az esetben, ha a szállodák megtartják az alkalmazottakat.

A legmagasabb összeget a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kapta, ami nem tartozik a milliárdos vállalkozó érdekeltségébe, azonban a második legnagyobb nyertes, az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel már igen, ami végül 93 millió forintban részesült.

A Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodák voltak az első hullám legnagyobb nyertesei is, amikor a kormány felújítási támogatásokat osztogatott. Akkor összesen 17,7 milliárd forintot utalt ki a szállodaláncnak a kormány, úgy, hogy az 1600 dolgozójának nagyjából a felét elbocsátották.

Ezzel szemben a kormány elég mostohán bánik más vállalkozásokkal, melyeket szintén érintettek a korlátozások.

Például a színházak, mozik, múzeumok nem számíthatnak ilyen támogatásra, de még az éttermek, szórakozóhelyek és bárok sem nagyon láttak semmit abból a bértámogatásból, melyet a kormány ígért nekik még tavaly.

A korlátozások ellen egyébként egyre nagyobb a lázongás. Február elsejére tüntetéseket szerveznek a vendéglátóhelyek tulajdonosai, alkalmazottai, annak érdekében, hogy a kormány vagy támogassa őket megfelelően, vagy engedjék, hogy újra kinyithassanak bizonyos korlátozások mellett. Ha ez nem történik meg, akkor nagy valószínűséggel jelentős részük nem lesz képes újranyitni, kénytelenek lesznek végleg bezárni!

Betelt a pohár – Lázadásra készülnek a vendéglátósok!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!