Hatalmas vérontás lehet a következménye Szijjártó mai utazásának!

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A magyar kormány politikájának talán egyik legfontosabb eleme, hogy a határon túl élő magyarokat is bevonták az ország ügyeibe, kettős állampolgárságot, szavazási lehetőséget biztosítottak számukra. Ez azonban nem mindenkinek tetszik!

Orbánék ily módú terjeszkedése ellen lépett most fel az “Ukrajnai hazafiak” szélsőséges szervezet, mely levélben vérontással fenyegetőzött.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mai napon utazik egy hivatalos látogatásra Kijevbe, azonban lehet, hogy ez nem épp a legjobb ötlet. Az utazás előestéjén Magyarország kijevi nagykövetsége, az ungvári főkonzulátus, a beregszászi konzulátus, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ is olyan levelet kapott az ukrajnai hazafiak szélsőséges szervezettől, melyben azt írják, hogy Szijjártó látogatását vérontással viszonozzák.

“Mi, ukrajnai hazafiak közöljük veletek, hogy amennyiben külügyminiszteretek, Szijjártó Péter Ukrajnába utazik, cselekedni fogunk. Elfáradtunk azt szemlélni, ahogyan Magyarország megpróbálja elvenni a területünket. Cselekedni fogunk. Szélsőségesen keményen.

Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, nagy vérontásra készüljetek, magyar vér fog folyni”

– áll az ukrán nyelvű levélben az atv.hu közlése szerint.

A levél tartalmát a kijevi nagykövetség megerősítette az MTI-nek, és közölte, hogy feljelentést tettek az ügyben. Szijjártó Péter pedig nemrég tett közzé egy videót Facebook oldalán, melyben arról beszélt, hogy bízik az ukrán hatóságokban, hogy teszik a dolgukat és megvédik a kárpátaljai magyarságot, majd felszállt a repülőre és elindult Ukrajnába.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!