Váratlan, kemény hangvételű kritika érte az SZFE új tanári karát!

Forrás: Joel C Ryan / Invision / AP

A kormány első próbálkozása, melyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítására tettek, a diákok heves tiltakozása miatt teljesen megbénult. A hallgatói blokádnak végül csak a járványügyi szigorítások vetettek véget, melyet a hatalom egyből ki is használt!

Az üggyel kapcsolatban most Mundruczó Kornél adott interjút a 168 órának, melyben a rendező erős kritikát fogalmazott meg.

“Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok, és azok, akik még még állományban vannak a régi rendszerből. (…) Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be, ilyen aggresszív módszerekkel szüntetik meg.

Ez a vulgaritás határán van”

– mondta a lapnak Mundruczó, majd hozzátette, hogy

“a Vas utca megszűnése, az, hogy nem felmért, és nem átgondolt módon költöznek át új épületekbe, valamint az új tanári kar névsora még inkább aggodalomra ad okot.

A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan”.

Az SZFE átalakítása ellen tiltakozó rendező, ezt azután mondta, hogy kiderült, az új tanári karban helyet kap a HírTV-s Velkovics Vilmos és Kiss-B. Atilla is, valamint a Budapesti Operettszínház igazgatója, akit még tavaly vádoltak meg az intézmény dolgozói a szexuális zaklatások és verbális bántalmazások ügyének eltusolásával.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!