Orbán képébe vágták: a vakcinától nem lehet jóllakni! Tisztelje meg az áldozatokat azzal, hogy nem hazudozik!

Hol volt Orbán Viktor az elmúlt hónapokban? A csaknem 12 ezer halálos áldozat az ő felelőssége is! Az ország nélkülöz, de a Fidesz-kormány nem segít, vakcinával pedig nem lehet jóllakni! Erről, miért nem beszél a miniszterelnök? Egy ellenzéki politikus a legnagyobb hazugságaival szembesítette Orbán Viktort!

Cinikus hazugság, hogy Orbán ma Brüsszelt hibáztatja azért, mert naponta száz ember meghal. Ezért ugyanis nem az EU a felelős, hanem a teljhatalmat kapott magyar miniszterelnök, aki most próbálja másra kenni saját hibáinak a következményeit.

Mindezt Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke vágta Orbán képébe egy olyan Facebook-posztban, amilyet eddig nem igazán olvashattunk. Az ellenzéki politikus nyíltan leírta:

Orbán döntött úgy, hogy fontosabb a gazdaság, mint az emberéletek megvédése!

Ehhez képest a kormányfő ma már azt mondta a rádióban, hogy „Szép dolog az európai egység…de az nem lehetséges, hogy azért haljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli beszerzés lassú”.

Tóth Bertalan szerint ez cinikus hazugság, mert Orbán nem tagadhatja le az őszi késlekedő intézkedéseit és tehetetlenségét. A kormányfőnek írt nyílt levelében fel is tette a kérdést: Elfelejtette, mint mondott szeptemberben? Öné minden felelősség, hisz „ezért kapja a fizetését!”

„Tisztelje meg az áldozatokat és családjaikat azzal, hogy abbahagyja a másokra mutogató cinikus hazudozást! Az emberek több szerénységet és több felelősségvállalást várnak Öntől!”

A MSZP társelnöke emlékeztetett: a Fidesz-rezsim emberei jachtoztak az Adria hullámain ahelyett, hogy felkészültek volna a járvány második hullámára és ők nem akartak országos ingyenes tesztelést. Az emberek nélkülözéséért is Orbán felelős, mert cserbenhagyták az embereket. „A Gazdaságvédelmi Alapban 3628 milliárd forint volt! Lett volna pénz arra, hogy havi nettó 100 ezer forint legyen az álláskeresési támogatás! Lett volna pénz a családi pótlék, a családtámogatás, a GYES és a GYET megduplázására, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására! Minden munkahelyet meg lehetett volna védeni!” – sorolta az ellenzéki politikus, hozzátéve: a Fidesz-rezsim ezt a pénzt elpazarolta

 „A Gazdaságvédelmi Alap háromnegyedét vadászkiállításra, űrkutatásra, stadionépítésre, sportakadémiák támogatására, atlétikai központra, a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Budai Vár felújítására és még ezernyi más dologra költötték!”

Tóth Bertalan szerint még mindig nincs őszinte beszéd a regisztrációról, az oltási tervről, a tömeges oltás megvalósításáról. Orbánnak pedig semmilyen megoldási javaslata nincs azok számára, akik most néllkkülöznek. „Mi is szurkolunk, hogy minél előbb minél több oltóanyag legyen! De tudni kell, hogy

a vakcinával nem lehet jóllakni! A vakcinától nem lesznek új munkahelyek, nem lesz megélhetés!”

Az MSZP társelnöke figyelmeztette Orbánt, hogy nélkülöző családok, nyugdíjasok nem tudnak hónapokat várni. Szerinte a miniszterelnök nem háríthatja el magáról a döntés és a cselekvés felelősségét. „Önnek minden eszköze megvolt és megvan a válságkezeléshez! Ne másra mutogasson a saját hibás döntései miatt, hanem vállalja végre a felelősséget!”

A vádbeszéddel felérő bejegyzést az alábbiakban lehet elolvasni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!