Bajban vannak Orbánék – Felelősségre vonhatják őket a rossz járványkezelésért!

Magyarország az elmúlt évben olyan kihívásokkal kellett, hogy szembenézzen, melyekre nem nagyon volt még példa. Ezt a válságot a Fidesz-KDNP nem tudta megfelelően kezelni, a magyar lakosság jelentős részét cserben hagyták, míg a saját érdekeltségi körüket újabb milliárdokkal tömték ki!

Mivel a kormány rosszul reagált mind a járvány, mind a nyomában kialakult gazdasági válság által előidézett kihívásokra, ezért a demokrata ellenzéki szövetség három országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi!

Az ellenzéki frakciók közleménye szerint, közösen kezdeményezik, hogy az országgyűlés hozzon létre vizsgálóbizottságokat, melyek a gazdasági válság és a járvány kezelését, valamint a vakcinabeszerzéseket ellenőrzi.

“A Fidesz a vírus tavaly tavaszi megjelenése óta rengeteg olyan hibás – az egészségügyet és a gazdaságot érintő – döntést hozott, amelyeknek a mai napig súlyos következményei vannak”

– áll az ellenzéki pártok közleményében.

A demokrata ellenzéki szövetség szerint, “Magyarországon, a kormány többszörösen cserben hagyta a magyar vállalkozásokat és a magyar munkavállalókat. Tömegek nem jutnak hozzá a megfelelő támogatásokhoz és egészségügyi ellátásokhoz, miközben a Fidesz sokkal több pénzt juttat állami propagandára, konzultációs levelekre, plakátkampányra, baráti cégek támogatására, mint a magyar munkavállalók és családjaik megmentésére.”

Megemlítik továbbá azt is, hogy az Orbán-kormány még mindig nem tett közzé részletes oltási tervet, ezzel pedig bizonytalanságban tartják a lakosságot. Ennek eredményeképp, az emberek továbbra sem tudhatják, hogy a koronavírus elleni oltást mikor és milyen módon kaphatják meg.

Az ellenzéki pártok azt is kiemelik, hogy Orbánék a kínai vakcina beszerzéséről úgy döntöttek, hogy annak engedélyeztetését a fejlesztők nem kezdeményezték az Európai Gyógyszerügynökségnél, mely tovább rontja a kínai oltóanyag megítélését.

Ez a nagyfokú bizalmatlanság pedig indokolttá teszi, hogy a vakcinabeszerzéseket szakértők bevonásával egy önálló parlamenti bizottság is vizsgálja.

A közleményben az is olvasható, hogy “a vírus hazai megjelenése óta eltelt csaknem egy évet tragédiák sora kíséri, közel 12 ezer honfitársunkat, családtagokat, barátokat vesztettünk el és tömegeknek került veszélybe a megélhetése a járvány miatt.”

Az ellenzéki demokrata szövetség tagjai pedig úgy gondolják, hogy “semmi sem fontosabb az emberek életének és megélhetésének védelménél”, ennek érdekében pedig mindent meg kell tenni, el kell érni, hogy az ország felkészültebb legyen mind a koronavírus-járvány és a gazdasági válság, mind a jövőbeli hasonló járványok kezelésére.

Közleményükben kiemelik:

“Ezért kezdeményezzük, hogy az országgyűlés három parlamenti bizottságot állítson fel: a gazdasági válság kezelésére, a járvány elleni védekezésre és a vakcinabeszerzésekre vonatkozó kormányzati döntések vizsgálatára.

Úgy gondoljuk, hogy a vizsgálóbizottságok munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amellyel több ember életét és megélhetését lehet megmenteni. Ez pedig pártállástól függetlenül valamennyiünk közös célja kell, hogy legyen, ezért elvárjuk a kormánypárti képviselők támogatását a három parlamenti vizsgálóbizottság felállításához.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!