Kiderült Orbánék gazdaságvédelmének minden részlete – Csak a bajbajutottakon nem segítettek!

A kormánypropaganda szereti azt hangoztatni, hogy megfelelően kezelik a válságot, minden bajbajutottnak segítenek, ez azonban egyáltalán nem igaz!

A gazdasági mentőintézkedésekkel Orbánék nem a bajbajutottakon segítenek, hanem a saját, a NER érdekeltségeit tömik ki pénzzel!

Nem nagyon lehet látni azt, hogy hatalmas erőfeszítéseket tenne a kormány a csődközelbe jutott vállalkozások, a járvány okozta válságot legnagyobb mértékben megsínylő kisvállalkozások megmentésére, illetve azt sem igazán lehet tapasztalni, hogy Orbánék elősegítenék a munkahelyek védelmét vagy a gazdaságélénkítést.

Mindezeket annak ellenére hagyják figyelmen kívül, hogy egyre aktuálisabb a kérdés!

A vendéglátósoknál például már betelt a pohár, és a tiltás ellenére egyre többen nyitnak ki, valamint február elsejére tüntetést is szerveznek. A kormány kommunikációja szerint, ők a vendéglátásban dolgozókat támogatták,

de ezzel szemben a valóság az, hogy a legtöbben még mindig nem kaptak egy forintot sem a novemberben beígért bértámogatásból!

Míg Orbánék magukra hagyták a kisvállalkozókat, addig a 444.hu közlése szerint kiderült, hogy a járvány sújtotta tavalyi évben, a magyar állam összesen 23 milliárd forint értékben adott fel hirdetéseket, a Mészáros Lőrinc üzleti köréhez közelálló TV2-nél.

Ez az összeg 4 milliárd forinttal magasabb, mint az azt megelőző évben volt, illetve kilencszer magasabb, mint amennyiért az RTL Klubnál hirdetett az állam!

A járvány okozta gazdasági válságban azonban nemcsak a kormányközeli média járt jól, hanem a Mészáros Lőrinchez tartozó Hunguest Hotels szállodalánc is, ami a gazdaságvédelmi alapból a legtöbbet szakíthatta a tavalyi évben!

Mint kiderült, a felcsúti milliárdos 14 hotelje összesen 17,7 milliárd forint állami támogatást kapott felújításra,

úgy, hogy közben a munkavállalóinak felét elbocsátotta.

A járvány kellős közepén derült ki az is, hogy a 15 milliárd forintból felépített Haladás Sportkomplexum üzemeltetését kénytelen átvenni a szombathelyi önkormányzattól az állam, mivel arra három év alatt nem sikerült üzemeltetőt találniuk. A beruházás annyira megérte a magyar adófizetőknek, hogy az elmúlt két évben, egyenként 300 millióval kellett megtoldani a működésre szánt összeget a közös büdzséből.

Fény derült arra is, hogy a kormányzati politikusok sem zárták rosszul az évet, rájuk nem volt hatással a gazdasági válság, megkapták a nekik szánt év végi bónuszt. Összesen 19 államtitkár részesült egy havi prémiumban, így többek között a Miniszterelnökség, a Rogán Antal vezette Kabinetiroda és az EMMI államtitkárai is felvehették a megérdemelt 1,3 illetve 1,7 milliós jutalmukat (miközben a válságot ténylegesen megsínylők szinte, vagy egyáltalán semmit sem kaptak).

Érdekes az a tény is, hogy Orbánék a gazdaságvédelemre szánt 1900 milliárd forintból csupán 50 milliárd forintot költöttek bértámogatásra!

Ezt nehezen lehetne sikeres gazdaságvédelemnek nevezni, hisz látni, hogy egyre többen kényszerülnek végleg bezárni vállalkozásukat, mivel a kormány az út szélén hagyta őket!

Betelt a pohár – Lázadásra készülnek a vendéglátósok!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!