Megdőlt Orbán hazugsága – Arcátlan módon vezeti félre az embereket!

Orbán

Orbán Viktorról az elmúlt években már kiderült, hogy például nem szeret előre le nem egyeztetett kérdésekre válaszolni, nem szeret nyílt és egyenes kijelentéseket tenni, és a felelősséget se szereti magára vállalni. A magyarországi világjárvány áldozatainak terhét, illetve az akadozó oltóanyag beszállítást, most például az unió nyakába kívánja varrni.

A 444.hu közlése szerint, Orbán a pénteki közrádiós beszédében rengeteg olyan kijelentést tett, melyek részben vagy egyáltalán nem állják meg a helyüket! Az ország alacsony átoltottságának okait keresve, azt találta mondani, hogy

“Nagy-Britanniában sokkal több embert oltottak be, Izraelben is sokkal több embert oltottak be, Oroszországban is sokkal több embert oltottak be, a kínai vakcinával is sokkal több embert oltottak be. Közben itt sok betegünk van és halottunk. Nem kéne szembenéznünk a ténnyel, hogy valamit elrontottunk, hogy valami nincs jól?”

A kérdéssel azonban Orbán nem a magyar kormány felelősségét boncolgatta, hanem az Európai Unióét,

amit azonban a bátor miniszterelnökünk a csütörtöki EU-csúcson nem mert feltenni az érintetteknek, mivel szerinte az nem fér bele a brüsszeli etikettbe, helyette csak pénteken osztotta meg gondolatait a rádióhallgatókkal.

A kormány nyári számításait a járvány teljesen keresztülhúzta, melyre így nem is voltak felkészülve. Ez okozhatta, hogy szeptemberben Orbán még azt mondta, hogy a járvány elleni védekezés sikerét emberéletekben mérjük.

(Akkor, a tavaszi első hullámmal együtt 620-an hunytak el a koronavírus következtében, azóta pedig további 11.191-en.)

Sőt, a miniszterelnök akkor még azt is ki merte jelenteni, hogy minden felelősség a kormányt terheli,

majd decemberben már úgy nyilatkozott a kérdést illetően a parlamentben, hogy “a kormányt semmilyen felelősség nem terheli”.

Tehát Orbán és az egész kormány, a jelenlegi helyzetre egyáltalán nem volt felkészülve, váratlanul érte őket a valóság, ma meg már jobbra-balra mutogatnak, hogy rajtuk kívül mindenki más hibás!

Végül a kormánynak sikerült újabb ellenségépet találnia, akire ráháríthatja a magyarországi betegek és halálozások terhét: Brüsszelt!

Tény, hogy jelenleg nem áll túl jól a vakcinagyártás a világon, és az is igaz, hogy az elkészült és hatásos vakcinákért óriási harc folyik. Annak elkerülésére, hogy az unió országai egymással versengjenek (Magyarország aligha tudna befurakodni a gazdaságilag jóval erősebb Németország vagy épp Franciaország elé), az EU döntéshozói, ebbe beleértve Orbánt is, úgy határoztak, hogy közös erővel szerzik be a vakcinát és osztják szét igazságosan a tagállamok között!

Itt meg kell említeni, hogy Orbán, a közös döntésnek köszönhetően, tisztában volt azzal, hogy márciusig kevés oltóanyag fog érkezni az unióba, erről már októberben is beszélt. Az akkori EU-csúcsot követően a miniszterelnök kijelentette, hogy

nagy mennyiségű vakcina előreláthatólag csak áprilisban fog érkezni!

Tehát, a mostani lassú beszerzés nem érhette váratlanul a kormányt.

Ezzel az információval felszerelkezve, Orbánék ki tudtak dolgozni egy stratégiát, mellyel hárítani tudják az elrontott járványkezelésüket, és úgy tenni, mintha az unió lassú folyamatai miatt halnának meg sokan Magyarországon.

“Szép dolog az európai egység, ezt én nagyon nagyra értékelem, az is fontos, hogy segítsük egymást, az is fontos, hogy a megállapodásokat tartsuk be, de az nem lehetséges, hogy azért halljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli vakcina beszerzés lassú” – mondta a kormányfő úgy, mintha nem tudta volna előre, hogy csak lassú ütemben fog megérkezni a koronavírus elleni oltóanyag.

De Orbán téved! Nem a vakcina lassú beszerzése miatt haltak meg már közel 12 ezren Magyarországon,

hanem a kormány járvány elleni védekezésének hibái miatt!

Ősszel például a folyamatosan romló fertőzöttségi mutató, az egyre növekvő kórházi és halálozási adatok ellenére, a miniszterelnök a gazdaságra való tekintettel, nem akart szigorítani. Egészen novemberig kivárt, mikor már nagyon nagy volt a baj!

De még az oltást is elbaltázták, hisz más országokkal ellentétben, itthon január 12-ig nem 6 hanem csak 5 embert oltottak be egy ampulla oltóanyaggal. Ha követjük a nemzetközi normát, akkor 20 százalékos növekedést lehetett volna elérni a beoltottak számát tekintve.

Egy szó, mint száz: a január 22-i hivatalos adatok szerint, 11 811 áldozata volt itthon a járványnak. Ez a szám akkor sem lenne kevesebb, ha már most milliós tételben érkezne az oltóanyag,

tehát a felelősöket sem Brüsszelben kell keresni!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!