Súlyos memóriazavar tüneteit észlelték Gulyás Gergelyen – meddig töltheti be így a posztját?

Egyelőre nem orvosi diagnózisról beszélünk, és lehet a megfigyelt jelenségnek nincs is orvosi háttere, amennyiben a gerinctelenséget és a politikai számítást nem tekintjük annak.

A vírus elleni védekezéssel kapcsolatos információk közérdekű adatnak minősülnek, melyek a társadalom érdeklődése miatt kiemelt fontossággal bírnak. A közfeladatot ellátó személy – mint az egészségügyi miniszter, országos tiszti főorvos, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet vezetője –

az adatvédelmi törvény szerint a feladatkörébe tartozó ügyben köteles gyors és pontos tájékoztatást adni…”

– mondta Gulyás Gergely, de nem a legutóbbi Kormányinfón mondta sajnos, hanem 2009-ben, ellenzéki képviselőként, a H1N1 vírus elleni védekezéssel kapcsolatban. Akkor, azt az álláspontot képviselte, hogy valamennyi szerződést mellékletekkel együtt az utolsó betűig nyilvánosságra kell hozni. 

2009-ben Gulyás még azt is világosan látta, hogy az oltóanyag kapcsán a titoktartás rendkívül káros, mert a közvélemény a megfelelő tájékoztatás hiányában az oltóanyag hatékonyságát is megkérdőjelezi, így a közbizalom elvesztésével vírus elleni védekezés egészének sikeressége kerül veszélybe.

Nos, hogy ma már, Miniszterelnökséget vezető miniszterként erre nem emlékszik, annak csak is egy súlyos amnézia lehet az oka. Hiszen ha emlékezne ezekre a szavakra, akkor már valószínűleg az általa vezetett minisztérium honlapján olvasható lenne “valamennyi szerződés mellékletekkel együtt, az utolsó betűig”, ahogy azt követelte az akkori kormánytól.

Ilyen fokú memóriazavarral felvetődik a kérdés, hogy el tudja-e látni egyáltalán a miniszteri feladatokat. Amennyiben pedig nem amnéziáról van szó, hanem egyszerű politikai számításról és gerinctelenségről, akkor nincs mit tenni, csak egyszerűen Gulyás fiatal kora ellenére sikeresen utolérte a főnökét.

Hozzá kell tenni, hogy ez a fajta köpönyegforgatás pávatánc követelmény minden Orbán Viktor vezette kormányban, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter is -aki most a vakcina beszerzésekért felelős legfontosabb ember-, teljesen másképp vélekedett a nyilvánosság kérdéséről: “Az emberek a mai napig bizonytalanságban vannak; a nyilvánosság elől elhallgatnak rendkívül fontos információkat a Magyarországon lévő oltóanyag mennyisége és minősége kapcsán, mindenfajta híresztelések, kérdések, kételyek merülnek fel. Ilyen helyzetben ez megengedhetetlen.” Egyetértünk vele,

megengedhetetlen amit Orbánék tettek járványvédekezésnek beállítva a magyar néppel.

Ha valaki nem hinne nekünk, akkor ITT elolvashatja, pontosan mit is mondott 2009-ben Gulyás Gergely.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!