Meglepő hírek Dobrev Kláráról! Most Karácsonynak van a legnagyobb esélye legyőzni Orbánt!

Nagy az esélye annak, hogy 2022-ben ismét Karácsony Gergely legyen az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje! A hvg.hu több forrásból is úgy értesült: Dobrev Klára nem erőlteti a saját jelölését, más, Karácsonyhoz mérhető népszerűségű jelölt pedig nincs a láthatáron.

Karácsony Gergely szerdán az InfoRádióban azt mondta, a következő hónapban derül ki, hogy lesz-e előválasztás, és ha igen, elindul-e rajta. A hvg.hu szerint ha így lesz, neki van a legnagyobb esélye a győzelemre. A portál ugyanis több helyről úgy értesült, hogy

Dobrev Klára nem ambicionálja, hogy miniszterelnök-jelölt legyen, megtalálta a helyét Brüsszelben.

Egyes források szerint ha Dobrev el is indul egy esetleges előválasztáson, azt csak azért teszi, hogy később a DK-s jelölteket támogathassa a kampányban. A hvg.hu megkereste Dobrev Klárát, de ő nem akart nyilatkozni, Arató Gergely, a DK elnökségi tagja pedig csak annyit mondott: a párt még nem döntött az ügyben. Dobrevet egyébként nem is mindenki látná szívesen közös jelöltként. Egy párton kívüli, névtelenséget kérő háttérember szerint

Dobrev nem vonzza eléggé az összes nem fideszes szavazót. Ugyanez lehet igaz Jakab Péterre, a Jobbik elnökére is.

Márki-Zay Péter magát zárhatja ki az előválasztásból, mivel nem szeretné előre megmondani, hogy megválasztása esetén melyik frakcióba ülne be. Belépnie nem kellene az adott pártba, de az előválasztáson való indulás feltétele az előzetes nyilatkozat.

Ennek pedig az az oka, hogy

az ellenzéki pártok be akarják biztosítani, hogy senkit se tudjon a Fidesz átcsábítani.

Pálinkás József, a frissen alakult Új Világ Néppárt elnöke azt mondta: ő tudna magának frakciót választani, de „önjelöltként” nem akar indulni az előválasztáson. A Momentum az egyetlen, amely előállhat egy új, pártoktól független, komolyan vehető névvel, de erről még semmit sem tudni. Állítólag két hét múlva jelentik be a jelöltjüket.

A jelenlegi helyzetben tehát Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye, hogy legyőzze Orbán Viktort.

A hvg.hu értesülései szerint az előválasztás ősszel kezdődhet. A pártelnökök már tavaly novemberben megállapodtak arról, hogy legkésőbb október 23-án kiállnak a közös miniszterelnök-jelölttel és a 106 közös jelölttel. A portál által megkérdezett politikusok szerint ezzel nem csúsznak ki a határidőből: lesz elég idő felépíteni a közös jelöltet és kevesebb ideje lesz a Fidesznek arra, hogy megpróbálja lejáratni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!