Gyalázatos módon viselkedtek a fideszes képviselők – senki nem tudja megmagyarárzni, ezt miért tették

Fotó: Európai Parlament/ Fred MARVAUX

Végleg a szélsőjobbhoz csapódott a Fidesz a tegnapi Európai Parlamentben leadott szavazatával. A 13 Fidesz-KDNP képviselő közül egysem volt, aki az emberség legkisebb jelét is mutatta volna.

Az Európai Parlament csütörtökön szavazott arról az állásfoglalásról, hogy Európában legyen alapjog a megfelelő lakhatás. A várakozásoknak megfelelően, a humanizmus győzött, és a parlament 352 szavazattal, 179 ellenszavazat és 152 tartózkodás ellenében el is fogadta a javaslatot. Ám a Fideszes EP képviselők csoportja a szélsőjobbhozcsatlakozott, és

nem ért vele egyet, hogy a lakhatás alapvető jogunk legyen!

Persze, lehetett volna azzal érvelni, hogy a javaslatnak vanna kgyenge pontjai esetleg, vagy szövegezésbeli hibákat találtak, de ekkor tartózkodni szokás, de a Fidesz egyértelműen és határozottan nemmel szavazott!

A  javaslat szerint a megfelelő lakhatás fogalmába a jó minőségű ivóvíz és a megfelelő higiénés körülmények is beletartoznak, ezért is döbbenetes az elutasítása. Emellett az EP-képviselők szavazatukkal 2030-ig a hajléktalanság felszámolására szólítottak fel az Európai Unió minden tagállamában.

Szégyen, nincs más szó arra, amit tegnap művelt a Fidesz az Európai Parlamentben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!