Nem vár tovább a kormányra a fővárosi önkormányzat – Elkezdik az ország jelképének megmentését!

Forrás: Balogh Zoltán - MTI

Bár a Tarlós István vezette fővárosi önkormányzatnak bőven lett volna ideje a Lánchíd felújítására, azt mégsem valósították meg. Ezzel szemben a kormány, Karácsony Gergelyen szinte egyből számon is kérte, miért hagyja tovább romlani az ország egyik jelképét.

A Fidesz kommunikációja szerint, a baloldal vezette főváros képtelen tető alá hozni a híd felújítását, azonban mint kiderült, már február végén elkezdik a beruházást,

úgy, hogy a kormány még mindig nem volt hajlandó elutalni a Fővárosi Önkormányzatnak a már évekkel ezelőtt megígért 6 milliárd forintot!

Karácsony Gergely tehát nem várt tovább az eddig is tétlenkedő kormányra, élve a rendkívüli jogrendben kapott felhatalmazásával, elutalta a BKK részére a felújításhoz szükséges teljes összeget. Ezzel tehát a főváros magára vállalta a Lánchíd rekonstrukciójának teljes összegét, vállalva a kockázatot, hogy végül nem kapják meg Orbánéktól a már Tarlósnak is megígért pénzt.

A 24.hu-nak megerősítette a hírt Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatósági tagja és Újpest korábbi fideszes polgármestere, hogy nem kell megvárni, hogy a kormány végre aláírja a támogatási szerződést, anélkül is el tudják kezdeni a beruházást, mivel Karácsony biztosította számukra a kivitelezéshez szükséges teljes összeget, 26,75 milliárd forintot.

A Fővárosi Önkormányzat mindezt úgy tette meg, hogy közben a kormányzati elvonásoknak köszönhetően, nehéz anyagi körülmények közé kerültek. Ez is jól mutatja, hogy a jelenlegi fővárosi vezetés a szívén viseli a város sorsát, megteszik a tőlük telhető legtöbbet a hátráltatások ellenére is.

Wintermantel Zsolt azonban azt nehezményezi, hogy a mostani nyertes pályázat magasabb összegről szól, mint amennyiért azt korábban a Tarlós vezette önkormányzat tető alá hozta volna. Erre Tüttő Kata főpolgármester-helyettes reagált, aki szerint a korábbi városvezetés beruházásának teljes összege 35 milliárd forintról szólt, ez “az ő matematikai tudása” szerint több, mint a mostani 26 milliárd – közölte az atv.hu.

Azonban azt is ki lehetne emelni, hogy az Orbán-kormány beruházásai rendszerint sokkal magasabb végösszeggel zárnak, mint amit eredetileg kikalkuláltak.

A Margit híd felújítása például 5 milliárd forintról indult, végül 32 milliárdba került. A többször átadott Várkert bazárt 9 milliárdra tervezték, és 20 milliárd lett a vége. A Puskás Arénáról eredetileg azt mondták, hogy 35 milliárd forintba fog kerül, végül 190 milliárd forintjukba került az adófizetőknek. A vizes VB árai pedig még azután is emelkedtek, hogy az már rég véget ért.

Ha ezeket vesszük alapul, akkor elképzelhető, hogy a Tarlós Istvánék által kalkulált 35 milliárdos összeg is emelkedett volna a munkálatok végeztéig.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!