Bevezetik a védettségi igazolványt – könnyebb lehet az élet annak, akinek van

A mai Kormányinfón hangoztak el újabb részletek az oltásról és a szigorítások mérséklésének a lehetőségéről. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közölte:

“Magyarországon egy plasztikkártyával igazolhatják majd a védettség tényét azok,

akik a betegségen átestek vagy már beoltatták magukat.” Mindez azt is jelenti a miniszter szerint, hogy számukra a kijárási tilalomnak nincs ésszerű oka, így várható, hogy lesznek különbségek a védettséggel még nem rendelkezőkhöz képest, de erről még nem született kormánydöntés. Gulyás Gergely egy sokakat foglalkoztató kérdésre is felelt, amikor elmondta, hogy

lehet majd választani, kit milyen vakcinával oltsanak be!

Ez a lépés valószínűleg pozitívan fog hatni az oltási kedvre, hiszen mindenkinek meg lesz a választási lehetősége, és azt a vakcinát használhatja, amelyikben legjobban bízik. Mindez lezárja azt a vitát is, melyet Müller Cecília ellentétes tartalmú, félreérthető mondtat generált decemberben.

A gyakorlatban pedig ez úgy fog zajlani, hogy ha valaki az oltási tervben sorra kerül, az oltóhelyen meg fogják kérdezni tőle, hogy milyen vakcinával kívánja beoltatni magát. Amennyiben éppen nem azt a fajta oltóanyagot használják, vagy nem áll rendelkezésre, akkor értesíteni fogják később, ha megérkezett a kiválasztott vakcina.

A jövő heti kormányülésen fogják felülvizsgálni a jelenlegi intézkedéseket, de a miniszter szavai szerint „ameddig nem csökkennek a számok, vagy nem kezdődik el a tömeges oltás, addig a jelenlegi számok alapján nincs lehetőség lazításra”. Azt nem tudjuk, hogy milyen mértékű csökkenés szükséges a lazításhoz, de az biztos, hogy december közepe óta megfeleződött a kórházban ápolt koronavírusos betegek, és lélegeztetőgépen lévők száma.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!