Kész röhej, mit terjesztenek a második orosz vakcináról

100 százalékos immunológiai hatékonysága van a második orosz vakcinának, az EpiVacCoronának

– jelentette be kedden az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet.

Összehasonlításképp: még a legmegbízhatóbbnak tekintett Pfizer/BioNTech és Moderna vakcinái is “csak” 95 százalékos hatékonyságúak. Ehhez képest jelentette be most az orosz hatóság, hogy az ő vakcinájuk teljes körű védelmet nyújt.

Ha esetleg kételkedne a bejelentés valóságtartalmában, nem tudjuk hibáztatni érte. Az első orosz vakcinával, a Szputnyik V-tel is meglehetősen bizalmatlan volt a nemzetközi közvélemény, főként azért, mert nem sok információ érhető el róla nyilvánosan.

Az EpiVacCoronáról annyit lehet tudni, hogy peptid antigén alapú oltóanyag, amely október 14-én kapta meg a feltételes bejegyzést Oroszországban, a “posztregisztrációs” tesztelése ezt követően kezdődött meg. A tömeges védőoltás a december 5-én elindított, elsősorban a veszélyeztetett társadalmi és foglalkozási csoportokat érintő kiterjedt vakcináció után kezdődött meg most hétfőn. A kampány keretében alapvetően az elsőként kifejlesztett Szputnyik V-t injekciózzák be, de egyes régiókban, kisebb mennyiségben használják az EpiVacCoronát is, amelynek tömeggyártása februárban indul be.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!