Botrányos chat! Fideszes államtitkár-helyettessel egyeztetett Pécs DK-s alpolgármestere az összefogás jelöltje ellen!

A Fidesz mindent elkövet, hogy megbomlassza az ellenzéki egységet. Ha ez nem megy országosan, helyi szinten környékezik meg az összefogás embereit. Pécsett például kiderült: a DK által delegált alpolgármester arról chatelt egy fideszes helyettes államtitkárral, hogy egy városi cég élére nem szabad megválasztani a többség által támogatott jelöltet. Miután emiatt elvették bizonyos jogköreit, a „lebukott” alpolgármester a Népszava információi szerint ígéri: „meglepetés lesz” a következő közgyűlésen.

Egyelőre nem tudni, mire lehet számítani a kérdéses ülésen, de Bognár Szilvia, Pécs DK-s alpolgármesterének reakciója elég furcsa. Miközben ugyanis a közgyűlés arról tárgyalt, hogy ki legyen a vezetője a város egyik legfontosabb kulturális intézményének, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek,

a DK-s alpolgármester arról chatelt Fülöp Péterrel, az EMMI államtitkár-helyettesével, hogy nem szabad megválasztani az ellenzék jelöltjét.

A DK 5, illetve a Momentum 3 képviselője mást szeretett volna cégvezetőnek, ám a szeptemberi szavazás szünetében polgármester meggyőzte Momentum két és a DK három képviselőjét, hogy szavazzanak az ő jelöltjére. Mint utóbb kiderült, a DK és a Momentum másik jelöltet favorizáló képviselői létrehoztak egy chatcsoportot, ebben írta meg Bognár Szilvia a közgyűlésen, hogy épp akkor kapott két üzenetet az EMMI helyettes államtitkárától, Fülöp Pétertől. Ezek így szóltak: „Kedves Szilvi! Biztosan szerencsés választás a ZSÖK élére a jelölt? Látva a korábbi portfólióját felvet azért kérdéseket!”; A másik üzenet még ennél is egyértelműbb: „Csak keményen! Kitartás.”

Amikor mindez kiderült, Péterffy Attila polgármester elvette az alpolgármester bizonyos jogköreit, és erről Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével is egyeztetett.

A polgármester egyértelművé tette: nehezen tudna olyasvalakivel együtt dolgozni, akit árulónak tart.

Péterffy azt is megjegyezte egy megbeszélésen, hogy a városházi döntésekről meglepően gyorsan értesülnek a Fidesz prominensei. Ezt követően Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke bele is egyezett, hogy elvegyék Bognár Szilvia jogköreinek egy részét, amelyek így a független Ruzsa Csaba alpolgármesterhez, illetve egy újonnan kinevezett MSZP-s alpolgármesterhez, Nyögéri Lajoshoz kerültek.

A botrány hullámai azonban azóta sem ültek el.

A DK és a Momentum kijelentette, hogy a polgármester ellenükben, túlhatalmával visszaélve nevezte ki harmadik helyettesét. Bognár Szilvia pedig most azt mondogatja, hogy „lesz meglepetés” a következő közgyűlésen. Mindez a DK országos vezetésének is kezd kellemetlen lenni, mert Varju László vizitált Pécsett, és a fenti ügy is szóba került a beszélgetésen, és a Népszava értesülései szerint

Varju László, a párt alelnöke nemrég Pécsre látogatva arra biztatta a DK helyi képviselőit, hogy fogadják el a kialakult helyzetet.

Pécs 26 fős közgyűlésében egyébként masszív ellenzéki többség van: 5 képviselő a DK-é, 4 városatya MSZP-s, a Jobbik, illetve a Momentum 3-3 fős frakciót alakított, 3 képviselőt számol az Öt torony és a Párbeszéd közös frakciója, illetve ül a testületben 1 LMP-s is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!