Karácsony megmutatja Orbánnak a főváros erejét!

„Az egész várost beterítő” kampányt indított a fővárosi önkormányzat, hogy figyelmeztessen: alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba a Fidesz-kormány elvonásai miatt. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kampánnyal meg akarják mutatni a főváros erejét.

A különböző fővárosi plakátok arra hívják fel az emberek figyelmét, milyen konkrét hétköznapi bajokat és kellemetlenségeket okozhatnak a Fidesz-kormány megszorításai. A kampányról elsőként értesülő 24.hu kiemeli: a több tízmilliárdos elvonások és a helyi iparűzési adó oda vezetnek, hogy

a fideszes megszorítások miatt gondok lehetnek a tömegközlekedésben, a szemétszállításban és az utak karbantartásában.

A fővárosi önkormányzat üzenetei nem csak plakátokon lesznek olvashatók, mivel szó szerint minden lehetőséget kihasználnak, hogy tájékoztassák a budapestieket. Karácsony Gergelyék a hagyományos hirdetőhelyek mellett

padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken is üzennek,

így komolyabb médiavásárlás nélkül tudnak hirdetni. Az összes költség mindössze 22 millió forint lesz, ami a gyártás, a kihelyezés és a digitális hirdetések összegét is magában foglalja.

0118 Karacsony Plakat
Forrás: Facebook

Mindezzel párhuzamosan már elindult egy új honlap is, a vedjukmegbudapestet.hu. A főváros azt a lehetőséget is kihasználja , hogy az előző városvezetés olyan szerződéseket kötött, mely szerint az önkormányzat köztájékoztatási célra ingyen vehet igénybe reklámfelületeket. Ugyanakkor számítanak arra, hogy a Fővárosi Kormányhivatal beleköt majd ebbe, és azzal fog érvelni, hogy nem köztájékoztatást folytatnak, hanem politikai üzeneteket helyeznek ki.

0118 Plakatbp

Karácsony Gergely hétfőn több kerületi polgármesterrel tartott online sajtótájékoztatót, ahol arról beszélt: nem magukért aggódnak, hanem az emberekért.  A főpolgármester elmondta: a kampány célja, hogy erősítsék a város közösségét. Úgy fogalmazott:

Meg akarják mutatni a fővárosi erőt.

Karácsony kijelentette: teljes körű és automatikus kompenzációt követelnek a Fidesz-kormánytól a felére csökkentett iparűzési adó kiesése miatt és rá akarják bírni a kabinetet, hogy függessze fel a megszorításokat. A főpolgármester egyúttal arra is kérte a budapesti vállalkozásokat: ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!