Hullámokat verhet Varga Judit iménti bejelentése

Varga
Forrás: Varga Judit/Facebook

A Facebook szankcionálásának lehetőségét lengette be Varga Judit – derül ki az igazságügy miniszter legfrissebb Facebook-bejegyzéséből.

A politikus azt írta: a Twitter és a Facebook korlátozza a keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket. Ezt Varga a Twitter vezérigazgatójának egy kiszivárgott hangfelvételére hivatkozva állítja, melyben Jack Dorsey arról beszélt, hogy Trump tiltásával nem ért véget, hogy a közösségi médiaoldal kiemelt figyelmet fordítson a káros és félrevezető tartalmakra.

Varga szerint a Facebook és a Twitter “shadowbant” használ, vagyis “titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk”.

Ez egybecseng a miniszter decemberben tett állításaival, melyben azzal vádolta a Facebookot, hogy korlátozta az oldalának az elérhetőségét.

A posztban Varga azt is bejelentette, hogy összehívta az ügyben a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, illetve azt tervezi, hogy még a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével

“a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről”.

A Pesti TV egyik műsorában Varga később arról is beszélt, hogy az Igazságügyi Minisztérium “társadalmi felmérést fog készíteni a Facebook-cenzúráról, a közösségi oldalak tiltási, törlési gyakorlatáról”. Hogy ez egy újabb nemzeti konzultációt jelenthet-e, vagy ezúttal valami másról van szó, egyelőre nem derült ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!