Megdöbbentő mondat: gőze sincs a valóságról a kormányszóvivőnek

Szentkiralyi Andrea

Szentkirályi Alexandra 2014 és 2019 között Budapest főpolgármester-helyettese volt Tarlós István alatt, majd Orbán Viktor 2020. január 1-étől 2021. december 31-ig Hollik István utódjaként a hazai kommunikációért felelős kormánybiztossá nevezte ki. Nevét nemrég változtatta vissza leánykori nevére, Tarlós helyetteseként még Szalay-Bobrovniczky Alexandra néven ismerte mindenki.

Ez a név beszédesebb a mostaninál, hiszen férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kormány mögött álló Századvég kuratóriumának elnökhelyettese, majd londoni nagykövet, kaszinó tulajdonos, Habony Árpád “bajtársa”. Ezzel a háttérrel, ebből a magasságból, bizony sokszor nem látja az ember, mi is a helyzet “odalent”.

Ennek lehettünk tanúi a mai Kormányinfón, amikor a kormányszóvivó válaszolt egy újságírói kérdésre. A kormány jelezte, csak azok kaphatnak oltást, akik regiszztrálnak, de azt a nyugdíjasokat kivéve csak interneten lehet megtenni. A kérdés pedig arra vonatkozott, hogy mi lesz azokkal akik ezt nem tudják megtenni. A válasz így hangzott:

ma Magyarországon minden településen van internet.

Ez pedig bizony két dolgot jelenthet, de egyiknek sem tudunk örülni. Vagy nincs a kormányszóvivőnek halvány fogalma sem arról, hanyan élnek mélyszegénységben Magyarországon, kiket egyáltalán nem zavar, hogy van-e valamilyen internetszolgáltatás a faluban, mert se előfizetésre, se eszközre sincs pénzük, vagy egyszerűen cinikusan, nem is akar foglalkozni enek a rétegnek a problémájával.

A fideszes mentalitásból egyébként is következik, hogy “mindenki annyit ér mint amennyije van”, így azon sem csodálkoznánk, ha a kormányzat tényleg elengedné a legszegényebb réteg kezét, és nem egyszerűen egy jómódú kormánytisztviselő szűklátókörűségéről lenne szó.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!