Merész ötlettel állt elő az ellenzéki párt – Vajon mit lép erre a kormány?

Fotó: 24.hu

Magyarországon jelenleg még elég csekély a lakosság átoltottsága, mely elsősorban a vakcinával szembeni bizalmatlanságra vezethető vissza. Ezt tovább növeli az is, hogy a kormánypropaganda a lakosság által nem támogatott kínai és orosz vakcina felé is nyitott.

Ezt a bizalmatlanságot az is növeli az emberekben, hogy a kormány előregisztrációhoz köti az oltást, melynek során személyes adatokat kénytelenek megadni.

A vírus mielőbbi legyőzéséhez, a korlátozások teljes feloldásához azonban elengedhetetlen lenne az ország jelentős részének beoltása, melyet a Momentum elnöke egy meglepő javaslattal gyorsítana fel.

Fekete-Győr András egy Facebook-videóban arról beszélt, hogy

minden magyarnak, aki beoltatja magár a koronavírus-elleni vakcinával, százezer forintos jutalmat kéne kapnia.

A párt elnöke szerint, mindamellett, hogy a jutalom életeket mentene, hiszen ösztönözné az embereket, hogy mielőbb beadassák maguknak a vakcinát, még azokon is segítene, akik “a szociális válság következtében napról napra kénytelenek élni”.

Fekete-Győr szerint a javaslata nemcsak az embereknek lenne kedvező lépés, hanem a gazdaságot is fellendítené, hiszen többet tudnának költeni az emberek, videójában pedig kifejtette azt is, hogy miből lenne erre pénze a magyar kormánynak:

“A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, aki beoltja magát, 100 000 forintot kapjon. De a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal is többe kerül, mint amennyibe a teljes javaslat kerülne” – mondta a Momentum elnöke.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!